Citycentrovo srce za pomoč ljudem v stiski

V letu 2010 smo ustanovili humanitarni sklad, katerega namen je pomagati socialno ogroženim družinam iz celjske regije.

Od vsakega nakupa Citycentrovega darilnega bona bo 1 % vrednosti namenjen humanitarnemu skladu. Z zbranimi sredstvi bomo pomagali in olajšali življenje družinam, ki pomoč najbolj potrebujejo. Mnogi posamezniki in družine v naši bližini živijo na robu ali celo pod pragom revščine. Odločili smo se, da jim pomagamo po najboljših močeh. V sodelovanju s pristojnimi institucijami bodo sredstva prišla v prave roke. Skupaj jim bomo omogočili lepše življenje! Zahvaljujemo se vam, da ste z nakupom bona prispevali k dobremu dejanju.

Hvala vsem ambasadorjem dobrote!

Prav vsak zbran pokrovček šteje!
Pomagajmo in zbirajmo zamaške

Vsi, ki želite pomagati lahko zbrane plastične pokrovčke plastenk vode, mleka, sokov, olj in čistil ter kozmetike oddate v Citycentrovem zabojniku.

Skupaj bomo z zbranimi sredstvi pomagali in olajšali življenje družinam, ki pomoč najbolj potrebujejo.

Hvala vsem, ki pomagate!

Lokacija zabojnika: v pritličju garažne hiše Citycentra pri vhodu Gardenia

Pretekle dobrodelne akcije

Citycentrovo srce za nepozabne otroške spomine

20. januar 2023

Nakupovalno središče Citycenter Celje skozi vse leto izvaja različne dobrodelne aktivnosti za pomoč družinam v stiski. Tokrat so v okviru svojega humanitarnega sklada Citycentrovo srce v sodelovanju s Centrom za socialno delo Celje izpeljali dobrodelen projekt »Praznuj z nami« in tako poskrbeli, da bo 15 otrok iz socialno šibkejših družin iz Celja in okolice doživelo nepozabno praznovanje rojstnega dne.

Celjski Citycenter je namreč podaril 15 darilnih bonov za praznovanje rojstnega dne v otroškem parku Džungla, v okviru katerega bo poskrbljeno tako za animacijo kot tudi pogostitev otrok. V Džungli namreč poteka doživljajska igra, v kateri je veliko logičnih, matematičnih, jezikovnih in drugih ugank. Cilj igre je, da so vse naloge uspešno opravljene in da otroci na koncu najdejo skriti zaklad, rešijo opico Lori ali zaustavijo napad dinozavrov v Džunglo. Otroci bodo lahko skupaj s starši izbrali sebi najljubšo temo in nato skupaj s prijatelji ustvarili nepozabne spomine.

Citycentrovo srce za otroško veselje

23. december 2022

V nakupovalnem središču Citycenter Celje smo že 14. leto zapored v sodelovanju s Centrom za socialno delo Celje in njegovimi enotami Celje, Laško, Slovenske Konjice, Šentjur in Šmarje pri Jelšah ter Centrom za socialno delo savinjsko-šaleška z enotami Mozirje, Velenje in Žalec pripravili dobrodelno akcijo obdarovanja otrok iz rejniških družin, ki so jo v teh dneh uspešno zaključili in skupno obdarili 142 otrok. Doslej v vseh letih pa že preko 2000 otrok iz rejniških družin.

Otroci, stari med 5 in 10 let, teh je bilo letos 42, so svoje novoletne želje narisali in njihove risbice so bile razstavljene na posebni »jelki želja« v Citycentru Celje. V letošnji akciji so bili ambasadorji dobrote tako obiskovalci kot zaposleni v Citycentru Celje, radijci: Štajerski val in Radio Celje, celjski glasbenik Goran Bojčevski in vzgojiteljica ter prostovoljka Jerneja Mastnak. Da ne bi ostali otroci, ki niso risali risbic, ostali brez daril, pa jim je Citycenter Celje v okviru dobrodelnega sklada Citycentrovo srce podaril darilne bone Desetak.

Citycentrovo srce za pomoč otrokom

20. oktober 2022

Citycenter Celje je tudi tokrat pomagal družini z otroki, kot tudi sicer v okviru dobrodelnega sklada Citycentrovo srce naredijo večkrat na leto. V sodelovanju s celjskim Leo klubom Mavrica so z darilnimi boni Desetak v skupni vrednosti 300 eur pomagali materi samohranilki s tremi otroki. S prejeto donacijo so si otroci kupili topla oblačila in obutev.

»Toliko lepega, dobrega kot v tem tednu, se mi že dolgo ni zgodilo. Neizmerno lepo in ganljivo mi je videti otroke srečne, ko so si lahko sami izbirali oblačila in dobili nekaj novega. Iskrena hvala za vašo velikodušnost. Veliko ste nam pomagali,« je hvaležna mati. Predsednica Leo kluba Mavrica Celje Iza Herman pa je dodala: »Hvala Citycentru Celje, da so se takoj odzvali na našo pobudo za pomoč družini. Skupaj smo jim ustvarili sonce. Ti trenutki na koncu najbolj objamejo v srce prav vsakogar od nas. Hvala.«

Citycentrovo srce za celjske prvošolčke

1. september 2022

V Citycentru Celje vsako leto v okviru dobrodelnega sklada Citycentrovo srce obeležijo začetek šole in obdarijo šoloobvezne otroke. Letos bodo tako že drugo leto v sodelovanju z Mestno občino Celje na poseben način razveselili prvošolčke.

Akcija »Prvič v šolo« je namenjena vsem celjskim prvošolcem, da bo spomin na nov začetek še lepši in si bodo prvi dan zapomnili tudi po tem, da jih je nakupovalno središče obdarilo z darilnim bonom Desetak za nakup v vseh prodajalnah Citycentra Celje.

Na prvi šolski dan bo tako 486 celjskih prvošolcev prejelo Citycentrovo obvestilo, s katerim bodo nato na Info točki Citycentra lahko prevzeli darilni bon Desetak.

Citycentrovo srce polepšalo praznike

19. april 2022

V Citycentru Celje smo se v predprazničnem času ponovno spomnili ljudi v stiski in podelili sredstva iz humanitarnega sklada Citycentrovo srce. »Poleg tradicionalne prednovoletne obdaritve otrok iz rejniških družin je tudi velikonočna obdaritev postala stalnica našega dobrodelnega sklada Citycentrovo srce,« je ob predaji donacij povedala center managerka Darja Lesjak.

Velikonočnih košaric in darilnih bonov Desetak v skupni vrednosti 1.600 eurov se je ob letošnjih praznikih razveselilo kar osem družin iz Centrov za socialno delo Celje in Savinjsko-Šaleška. Strokovni delavci posameznih enot Celje, Laško, Slovenske Konjice, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Mozirje, Velenje in Žalec so izbrali po eno družino, za katero so ocenili, da jim bo ta pomoč najbolj koristila. Na ta način so izbranim družinam polepšali praznične spomladanske dni. Večji del prejetih sredstev pa bodo, po njihovih besedah, porabili za nakup šolskih potrebščin, oblačil in obutve.

Humanitarni sklad Citycentrovo srce za najmlajše

11. februar 2022

Nakupovalno središče Citycenter Celje je v okviru svojega humanitarnega sklada Citycentrovo srce danes obdarilo otroke na Otroškem oddelku Splošne bolnišnice Celje in v Centru za duševno zdravje otrok in mladostnikov v Zdravstvenem domu Celje. Vsak otrok, ki se trenutno zdravi v omenjenih zdravstvenih ustanovah, bo prejel stekleničko za vodo z izvirno poslikavo priznanega slovenskega grafičnega oblikovalca Gregorja Žaklja. Žakelj je tokrat prvič ustvarjal skupaj s svojima otrokoma in nastala je aluminijasta steklenička, ki je podarjena v kartonasti embalaži, katero lahko otroci kasneje pobarvajo po svojih zamislih.

»Z mislijo na otroke in njihovo domišljijo smo v Citycentru Celje v sodelovanju z grafičnim oblikovalcem Gregorjem Žakljem izdelali aluminijaste bidone za vodo. Simpatični bidoni nam omogočajo pitje vode in skrb za zdravje ter okolje na vsakem koraku, zato verjamem, da jih bodo otroci veseli,« je povedala Darja Lesjak, center managerka Citycentra Celje.

13. leto obdarovanja daritev otrok iz rejniških družin

21. december 2021

V prazničnem decembru smo v Citycentru Celje že trinajsto leto zapored pripravili dobrodelno akcijo obdarovanja otrok iz rejniških družin iz širše celjske regije. Iz srca hvala vsem ambasadorjem dobrote, ki ste pomagali uresničiti skrite otroške želje.

Dobrodelna akcija, ki še vedno velja za edinstven tovrstni projekt v Sloveniji, poteka v sodelovanju s Centrom za socialno delo Celje in Centrom za socialno delo Savinjsko – Šaleška. Vanjo so tako zajete vse starostne skupine otrok iz rejniških družin v širši celjski regiji. Namen dobrodelne akcije je izpolniti novoletne želje, ki jih otroci sami narišejo – k risanju so povabljeni otroci v starosti od 5 do 10 let. Njihova likovna dela so bila razstavljena na posebni »smrečica želja«. Otrokom, ki niso med »slikarji«, je Citycenter Celje podaril darilne bone Desetak. V preteklih letih smo tako v okviru sklada Citycentrovo srce ter s pomočjo vseh ambasadorjev dobrote izpolnili že več kot 1.800 otroških želja.

Najboljše darilo ob začetku šolskega leta

1. september 2021

Citycenter Celje tradicionalno ob začetku šolskega leta pomaga socialno šibkim družinam s šoloobveznimi otroki pri nakupu šolskih potrebščin. Letos so v sodelovanju s celjskim Leo klubom Mavrica, ki ravno v teh dneh obeležuje 20 let svojega delovanja, z darilnimi boni Desetak v skupni vrednosti 500 eur pomagali petim šoloobveznim otrokom iz socialno šibkejših družin. Mavrice so izbrale oblačila in obutev za 8 in 15-letnega fanta ter za 6, 10 in 14-letno deklico in tako z nakupom poskrbele, da bo njihov prvi šolski dan ostal v še lepšem spominu.

»Prvi šolski dan je za prvošolčke še toliko bolj pomemben, saj pomeni začetek novega obdobja, novih spoznanj, prijateljstev – prav poseben dan za otroke in njihove starše. Da bo spomin na nov začetek še lepši smo se letos odločili obdariti vse celjske prvošolce. V sodelovanju z Mestno občino Celje smo v duhu slogana »Prvič v šolo« s Citycentrovim darilnim bonom Desetak obdarili 479 prvošolcev iz vseh celjskih osnovnih šol,« je pojasnila center managerka Darja Lesjak.

12. leto obdarovanja daritev otrok iz rejniških družin

23. december 2020

V prazničnem decembru so v Citycentru Celje že dvanajsto leto zapored v sodelovanju z osmimi enotami Centrov za socialno delo pripravili dobrodelno akcijo obdarovanja otrok iz rejniških družin iz širše celjske regije. Vanj so zajete vse starostne skupine otrok iz rejniških družin, in sicer je bilo letos obdarjenih skoraj 160 otrok.

»Ko smo pred več kot desetletjem razmišljali, komu bi lahko še posebej polepšali praznike ob koncu leta, se je porodila zamisel, da bi obdarili otroke, ki so zaradi različnih usod lahko prikrajšani. Naši obiskovalci so vedno pokazali, da so darežljivi, da imajo posluh tudi za skrite otroške želje. Gre za edinstven projekt v Sloveniji, ko z roko v roki z našimi ambasadorji sodelujemo pri obdarovanju otrok iz rejniških družin iz celjske regije,« o edinstveni akciji pravi center managerka Darja Lesjak in dodaja: »Hvala vsem z velikim srcem, ki so se pridružili dobrodelni akciji, ki je nepogrešljiv del prazničnega decembra v Citycentru Celje.«

Otroci v starosti od 5 do 10 let, teh je bilo letos 43, so bili povabljeni k risanju svoje novoletne želje. Njihova likovna dela so bila nato razstavljena na posebni »jelki želja«, ki je bila postavljena v nakupovalnem središču, ter zaradi izjemnih aktualnih razmer tudi objavljena na spletu. Otroške praznične želje so pomagali uresničiti ambasadorji dobrote, od obiskovalcev in zaposlenih v Citycentru Celje do gospodarstvenikov ter radijskih postaj in njihovih poslušalcev. Vsem otrokom, ki niso med »slikarji«, pa je Citycenter Celje tudi letos podaril darilne bone Desetak.

11. leto obdarovanja daritev otrok iz rejniških družin

4. december 2019

V veselem decembru, ki je v celjskem Citycentru v znamenju Lectove ulice in prazničnih doživetij, smo že enajsto leto zapored v sodelovanju s Centri za socialno delo pripravili dobrodelno akcijo obdaritve otrok v rejniških družinah širše celjske regije. Ambasadorji dobrote so tokrat bili tisti, ki so v otroštvu tudi sami bili v rejništvu.

»Leta 2009 smo pričeli prav posebno prednovoletno obdarovanje otrok iz rejniških družin. V to edinstveno humanitarno akcijo v Sloveniji je vključenih vseh 5 enot Centra za socialno delo Celje (Celje, Laško, Slovenske Konjice, Šentjur in Šmarje pri Jelšah) in vse 3 enote Centra za socialno delo Savinjsko – Šaleška (Mozirje, Velenje in Žalec). Tudi potek obdarovanja je zasnovan tako, da so vanj zajete vse starostne skupine otrok iz rejniških družin,« je ob pričetku letošnje akcije poudarila center managerka Darja Lesjak.

K risanju svoje novoletne želje so bili povabljeni otroci v starosti od 5 do 10 let. Njihova likovna dela so bila razstavljena na posebni »smrečici želja«. V tej humanitarni akciji so bili obdarjeni vsi otroci, ki imajo status »otroka iz rejniške družine« na območju celjske regije. Citycenter Celje je namreč otrokom, ki niso med »slikarji«, podaril vrednostne bone Desetake. Tako vsako leto polepšamo praznike skupaj okoli 160 otrokom. Od začetka akcije je bilo tako doslej obdarjeno že več kot 1600 otrok. Otroške praznične želje so poleg obiskovalcev in zaposlenih v Citycentru Celje pomagali letos uresničiti ambasadorji, in sicer so to javno prepoznavne osebe, ki so tudi same doživele izkušnjo rejništva. Novoletne želje otrok sta med drugim izpolnila tudi Darko Krajnc, predsednik rejniškega društva Slovenije in Vili Resnik.

Vijolični šali za pomoč ženskam v Varni hiši Celje

18. november 2019

Citycenter Celje je predstavil 48 vijoličnih šalov na petih jesenskih modnih revijah, ki so jih spletle prostovoljke iz širše celjske regije. V mesecu oktobru pa je bilo možno unikatno izdelane šale s prostovoljnim prispevkom tudi odkupiti. Tako zbrana sredstva je celjski Citycenter podvojil in donacijo v višini 1000 eurov danes tudi predal predsednici Društva Regionalna Varna hiša Celje.

»Na naš jesenski modni dogodek sem ponosna tudi zaradi njegovega »toplega« sporočila dobrodelnosti in odličnega odziva vseh sodelujočih prostovoljk, ki so ponovno pokazale, kako spretne in izvirne so bile pri pletenju, saj prav vsak vijolični šal nosi njihov unikatni pridih. Ženskam iz Varne hiše Celje smo poleg sredstev podarili tudi šale. To naj jim bo vzpodbuda v težkih dneh,« je ob zaključku jesenske dobrodelne akcije povedala center managerka Darja Lesjak.

Direktorica javnega zavoda Socio Suzi Kvas je ob prevzemu donacije izrazila zadovoljstvo: »V Citycentru Celje so ponovno dokazali, da je dva tako različna pojma, kot sta moda in humanitarnost, mogoče povezati v uspešno zgodbo. Pletilje in obiskovalci, ki so kupili vijolične šale pa so s svojimi dejanji poslali sporočilo, da jim je še kako mar za ženske, ki so se znašle v stiski. V imenu uporabnic Varne hiše Celje se vam iskreno zahvaljujem za podporo delovanja tega programa, ki jim nudi pomoč in nujno potrebno zavetje.«

Rdeči šali zaslužni za donacijo celjskemu Materinskemu domu

29. december 2018

Na jesenski modni reviji celjskega Citycentra je bilo predstavljeno kar 30 ročno pletenih rdečih šalov, ki so jih spletle Citycentrove sledilke z družabnih omrežij, zaposleni in varovanke Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah.

Vse šale je bilo po modnih revijah mogoče z dobrodelnim prispevkom odkupiti. »Tako pri pletenju kot pri »odkupu« smo doživeli izjemen odziv naših obiskovalcev, saj so pošli kot smo si lahko samo želeli,« je ob zaključku akcije poudarila center managerka Darja Lesjak.

Nena Horvat, vodja marketinga pa je ob predaji donacije zbrane seznanila z izpolnitvijo obljube, da bo Citycenter znesek zbranih prostovoljnih prispevkov podvojil tako, da je celjski Materinski dom iz akcije »rdeči šali« prejel 740 €. V imenu Materinskega doma se je za prejeta donacijska sredstva zahvalila direktorica javnega zavoda Socio iz Celja, Suzi Kvas. »Prepričana sem, da bo vse, ki so v tej akciji sodelovali grela tudi misel na plemenito dejanje in ne samo objem toplega šala«, pa so bile njene besede zahvale ob prevzemu donacije.

Za pletenje dolgih rdečih šalov smo navdušili varovanke iz Doma upokojencev
»V našem Domu upokojencev smo se z veseljem odzvali povabilu pletenja šalov za prihajajočo jesensko modno revijo v Citycentru Celje. Pridne in spretne roke naših stanovalk so urno zavrtele pletilke in ob tem kaj hitro pozabile na starost. Nastajajo že prave pletene mojstrovine, ki bodo v prihajajoči zimi marsikomu blažile zimski hlad,« so navdušeni v DU Šmarje pri Jelšah.

Pomagajmo “Veselim nogicam”

15. oktober 2017

V društvu Vesele nogice so združeni starši in podporniki otrok z razvojnim zaostankom na različnih področjih, katerih skupni cilj je narediti korak naprej. Otroci so različnih starosti in imajo različne težave v razvoju. Vsem pa je skupno to, da potrebujejo pomoč. Otroci so izjemni, saj nas učijo ceniti male stvari in ljubiti neskončno. Borili so se za življenje in znajo biti srečni. Zato tudi starši ne odnehajo, učijo se od njih in jim pomagajo učiti se.

Vsi si želimo, da bodo nekoč ti otroci čimbolj samostojni. Njihov uspeh je v veliki meri odvisen od pomoči vrhunskih strokovnjakov iz različnih področjih. Za njihov napredek in lajšanje bolečin so potrebne različne terapije, kar pa staršem otrok predstavlja visoke stroške. Da bi jim pomagali, društvo Vesele nogice aktivno zbira tudi odpadne plastične pokrovčke.

Zbirali smo plastične pokrovčke plastenk vode, mleka, sokov, olj in čistil ter kozmetike. Hvala vsem, ki ste pomagali!

8. leto obdarovanja daritev otrok iz rejniških družin

30. november 2016

V Citycentru Celje je že osmo leto zapored potekala posebna dobrodelna akcija, v katero so bili vključeni vsi otroci iz rejniških družin, ki živijo na območju 8. Centrov za socialno delo celjske regije. Novoletne pozornosti je bilo letos tako deležno 170 otrok, v vseh osmih letih pa že več kot 1.300. V ta namen so se ob začetku letošnje akcije obdaritve otrok iz rejniških družin v Citycentru zbrali t.i. ambasadorji dobrote in tako opozorili na to edinstveno humanitarno akcijo v Sloveniji.

Vabilu Citycentra Celje so se odzvali župani in podžupani občin, kjer imajo sedeže posamezni Centri za socialno delo. Svojo naklonjenost tovrstnim akcijam so z velikim veseljem izkazali tudi ugledni predstavniki gospodarstva: Franjo Bobinac, predsednik uprave Gorenja, Marjan Mačkošek, glavni direktor Štore Steel in aktualni predsednik Gospodarske zbornice Slovenije ter Sebastijan Roudi, direktor energetske družbe ECE. Gostiteljema, Darji Lesjak, center managerki in Boštjanu Brantuši, direktorju SES Slovenija se je pridružil tudi popularni radijski voditelj, pevec in igralec Klemen Bunderla, ki se je Celjanom najbolj vtisnil v spomin kot Friderik II., v muzikalu Veronika Deseniška.

Citycentrovo srce za vaše srce

26. april 2016

Praznovanje našega 10. rojstnega dne nosi tudi humanitarno noto, saj smo donirali 10.000 € za nakup prenosnega ultrazvočnega aparata, ki ga bo uporabljala ekipa Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Celje. S svojim prispevkom pa ste v tej humanitarni akciji lahko sodelovali tudi vi. Neposredno ob osrednjem prireditvenem prostoru vas je čakalo veliko srce, ki je skrivalo v sebi številne drobne pozornosti. Za vsak podarjeni evro ste tako prejeli darilce ob 10. rojstnem dnevu Citycentra Celje.

V naši humanitarni akciji so sodelovale košarkarice ŽKK Athlete Celje – Neža MURN, Iva SLONJŠAK, Ivana DOJKIĆ, Zala LEŠEK, Andrea MARIĆ, Althea GWASHAVANHU, Tina TREBEC, Zala FRIŠKOVEC, Larisa OCVIRK, Zala BELAK in Rebeka KRAČAN. V naše srce so prispevale vsaka 1 eur in prejele spominsko darilce.

Obiskali so nas tudi rokometaši RK Celje Pivovarna Laško – Povilas Babarskas, Ivan Gajić, Luka Žvižej in Luka Dobelšek. Rokometašem so bila spominska darilca všeč, zato so k naši donaciji prispevali kar dvakrat.

Pred pričetkom novega šolskega leta ponovno podelili sredstva iz Citycentrovega humanitarnega sklada

7. september 2015

Citycenter je izrazito družbeno odgovorno nakupovalno središče, zato so humanitarne in donatorske aktivnosti stalnica njihovega delovanja. Pri tem sledijo pretresljivim zgodbam in potrebam okolja, v katerem poslujejo. Sodelovanje in dober odziv obiskovalcev Citycentra pri tovrstnih akcijah so jih spodbudili, da so pred petimi leti ustanovili humanitarni sklad CITYCENTROVO SRCE, katerega namen je pomagati socialno ogroženim družinam celjske regije.

»Največja humanitarna akcija celjskega Citycentra je zagotovo prednovoletno obdarovanje otrok iz rejniških družin, ki je edinstvena v slovenskem prostoru. Realiziramo jo ob strokovni pomoči vseh osmih Centrov za socialno delo s celjskega področja,« je povedala center managerka, Darja Lesjak. Tudi sicer izvajajo vse tovrstne aktivnosti v sodelovanju s strokovnimi službami teh centrov, ki poskrbijo, da zbrana sredstva pridejo vedno v prave roke.

Pred pričetkom letošnjega šolskega leta so tako na pobudo Centra za socialno delo Šmarje pri Jelšah pomagali enostarševski družini s štirimi otroki, od tega tremi šoloobveznimi. Z darovanimi sredstvi, v obliki Citycentrovih darilnih bonov »Desetak« v vrednosti 400 evrov, so v teh predšolskih dneh skušali omiliti stisko in jim nekoliko olajšali življenje.

Citycenter Celje in obiskovalci skupaj pomagali Jakobu!

7. september 2015

Citycenter Celje in obiskovalci smo skupaj zbirali sredstva, ki pa so bila zbrana izključno za operacijo Jakobove nogice. S poslanim SMS sporočilom ključno besedo JAKOB ali JAKOB5 na številko 1919 ste prispevali 1 ali 5 EUR za operacijo Jakoba Zupana.

Sredstva ste lahko nakazali tudi na transakcijski račun društva Slatna Stopimo Skup: SI 56 6100 0000 7878 978, Delavska hranilnica, ali na Jakobov račun: SI 56 03163 1000515541, SKB Banka Jakob Zupan, Cerovec pod Bočem 20b, 3250 Rogaška Slatina

2000 rok sklenilo krog prijateljstva za društvo Sonček iz Celja

Ob začetku tedna otroka smo v celjskem Citycentru pripravili prav poseben humanitarni dogodek »VSE NAJBOLJŠE Z ROKO V ROKI«. Več kot 1000 obiskovalcev in povabljenih predstavnikov različnih interesnih skupin (različnih društev, osnovnošolcev in dijakov, folkloristov različnih slovenskih regij, invalidov, znanih športnikov ter glasbenikov) si je podalo roke in sklenilo Krog prijateljstva skozi ves nakupovalni center.

S pesmijo sta prisotne navdušila raper Zlatko, ambasador prijateljstva, in venezuelski pevec Diego Barrios Ross. Dogodek se je zaključil na strehi garažne hiše, kjer so oblikovali lik srca in dvignili ogromno slovensko zastavo ob zvokih harmonikašev Andreja Raka. Vsi udeleženci so se posladkali z jabolčnim zavitkom, ki je meril 28 metrov, kar je simboliziralo 28 evropskih članic. Vsi udeleženci so lahko prispevali 1 eur, Citycenter Celje pa je vsakemu zbranemu evru dodal še enega. Končni znesek, v višini 1.634 evrov, bo Citycenter v obliki donacije podaril društvu cerebralne paralize Sonček Celje.

Pomagajmo Alexu

15. december 2014

V Citycentru Celje smo zbirali plastične zamaške za Alexa. Hvala vsem, da ste s skromnim prispevkom pomagali pri nakupu pripomočkov in dodatnih terapij. Zbirala se je tudi pomoč v obliki finančnih sredstev, in sicer na:

Škofijska Karitas Celje, TRR odprt pri ABANKI d.d.
TRR/IBAN: SI 56 0510 0801 5567 619
Referenca / Sklic: 29355
SWIFT/BIC CODE:ABANSI 2X
Namen: Donacija ali humanitarna pomoč
Kontaktni e-mail: novak_klara@yahoo.com

Alexovo sporočilo
Moje ime je Alex. Mamica in očka sta me težko pričakovala, zato je bilo veselje ob mojem rojstvu neizmerno. Vendar je trajalo le dva dni … Tretji dan sem v jaslih zaradi okužbe z bakterijo prenehal dihati,zdravniško osebje pa me je našlo veliko prepozno. Uspeli so me oživeti, vendar so bile poškodbe mojih možganov katastrofalne. Danes sem star 4 leta in imam še ogromno zdravstvenih težav, čeprav sem jih nekaj že uspel premagati. Imam težave z motoriko in gibanjem: ne hodim, ne sedim, ne obvladam drže glave, ne morem uporabljati rok, ne morem se normalno prehranjevati, ne morem govoriti. Imam težave z epilepsijo in dihanjem. Lahko pa se pohvalim, da redno obiskujem fizioterapijo, logopeda, delovne terapije in da počasi, vendar vztrajno napredujem. Ker sem borec in ker mamica in očka verjameta vame … Vem, da je ljudi,ki verjamejo vame še več, zato bi se zahvalil vsem, ki so mi s skromnim prispevkom pripravljeni pomagati pri nakupu pripomočkov in dodatnih terapij. Ostanite zdravi in srečni. Alex

Zamaški za Vida

15. september 2014

Zbirali smo zamaške za 15-mesečnega Vida, ki je že od rojstva gibalno močno oviran. Z zbranimi sredstvi smo mu omogočili dodatno zdravljenje in nabavo prepotrebnih pripomočkov za izvajanje terapij.

Kontakt: 041 542 598

Hvala za vsak darovan zamašek!

Citycenter Celje in obiskovalci skupaj pomagali pri nakupu šolskih potrebščin

5. september 2014

Odkar smo ustanovili svoj humanitarni sklad Citycentrovo srce, ob posebnih priložnostih pomagamo pomoči najbolj potrebnim posameznikom ali družinam na Celjskem. Ena takšnih priložnosti je tudi pričetek novega šolskega leta. Tokrat sta sredstva prejeli dve enostarševski družini s šoloobveznimi otroki.

Citycenter Celje je ob pričetku novega šolskega leta z zbranimi sredstvi v humanitarnem skladu »Citycentrovo srce« in ob strokovni pomoči celjskega Centra za socialno delo priskočil na pomoč dvema družinama. »Izbrali smo enostarševski družini, kjer sta materi samohranilki s po dvema otrokoma še zdravstveno ogroženi in jima vsaka donacija pomeni premostitev izjemno težkega materialnega položaja«, je o tokratnih prejemnikih donacijskih sredstev povedal strokovni sodelavec CSD Celje, Andrej Palir.

Ob predaji zbranih sredstev pa je vodja marketinga celjskega Citycentra, Nena Horvat, poudarila, da bodo z zbiranjem sredstev nadaljevali tudi v prihodnje, saj je žal v naši družbi vse več ljudi, ki so potrebni pomoči. Ob tej priložnosti se je zahvalila tudi vsem obiskovalcem, ki pridno pomagajo polniti njihovo »Citycentrovo srce«

Zamaški za Simona

21. december 2011

Z zbranimi zamaški smo Simonu omogočili nakup nožnih protez, da bo ponovno zaživel aktivno in kvalitetno življenje!

Dodatne informacije:
Matevž 031 200 784
Mitja 051 234 555
Vedno nekaj novega.
Bodite prvi na tekočem!

Prijavite se na Citycentrove e-novice in bodite prvi na tekočem z vsemi dogodki, novostmi, nagradnimi igrami in akcijskimi ponudbami v našem nakupovalnem centru.