Citycentrovo srce za nasmejane praznične dni

sre, 27 decembra 2023

CITYCENTER CELJE OBDARIL VEČ KOT 3000 OTROK

V Citycentru Celje smo v najbolj čarobnem mesecu v okviru humanitarnega sklada Citycentrovo srce in s pomočjo ambasadorjev dobrote ter obiskovalcev, Miklavža in Božička skupaj obdarili več kot 3000 otrok.

Dobri možje razveselili otroke

Po dobri stari tradiciji je tudi letos Citycenter Celje najprej obiskal Miklavž, ki je prišel v spremstvu angelov in navihanih parkljev ter otroke obdaril s presenečenjem, ki je razveselilo vse člane družine. S Citycentrovimi darili je obdaril tudi otroke v centru knežjega mesta in tako skupaj razdelil več kot 1500 darilc. V imenu Miklavža so darilca prejeli prav tako otroci v Materinskem domu in Varni hiši ter Razvojni ambulanti Zdravstvenega doma Celje.

Za nepozabno doživetje, ki je napolnilo srca tako malčkov kot tudi tistih malo večjih je včeraj poskrbel Božiček, ki se je sprehodil po nakupovalnih ulicah Citycentra Celje. Otroci so lahko z njim delili svoje božične želje, se fotografirali in prejeli praktična darilca, ki so še dodatno ogrela njihova srca. Pozabil pa ni niti na darilca za otroke, ki so čez praznike na Pediatričnem oddelku Splošne bolnišnice Celje.

bozicek_citycenter_2023

Božiček na obisku v Citycentru Celje razveselil otroke s praktičnimi darilci

miklavz_citycenter_2023

Miklavž je v Citycentru Celje in središču mesta razdelil več kot 1500 daril

Obdarovanje otrok v rejniških družinah že 15. leto zapored

»Pred 15 leti smo v Citycentru Celje osmislili prav posebno prednovoletno obdarovanje otrok iz rejniških družin. V to edinstveno humanitarno akcijo v Sloveniji so vključene vse enote Centra za socialno delo Celje (Celje, Laško, Slovenske Konjice, Šentjur in Šmarje pri Jelšah) in vse 3 enote  Centra za socialno delo Savinjsko – Šaleška (Mozirje, Velenje in Žalec). Kot vemo, imajo vsi otroci radi darila in jih tudi pričakujejo v prednovoletnem času. Zato smo akcijo zasnovali tako, da rejnikom pomagamo izpolniti božične želje otrok, ki so trenutno v njihovi oskrbi,« je akcijo opisala center managerka Darja Lesjak in dodala: »Potek obdarovanja je posebej zasnovan in to tako, da so vanj zajete vse starostne skupine otrok iz rejniških družin. Otroci v starosti od 5 do 10 let so povabljeni k risanju svoje novoletne želje. Kot prvi ambasador in podpornik te akcije je bil Darko Krajnc, predsednik Rejniškega društva Slovenije, ki je tudi sam odraščal v rejniški družini, s katero je še zdaj povezan. Vsaka zgodba otrok, ki ne morejo živeti pri svojih bioloških starših, je drugačna, a vse nas navdihujejo, da smo ljudje še vedno pripravljeni pomagati drug drugemu in nenazadnje otrokom povrnejo zaupanje v ljudi.«

S pomočjo obiskovalcev Citycentra Celje ter ambasadorjev dobrote vsako leto izpolnimo vse želje otrok. Tudi letos je bil odziv odličen. Ambasadorji dobrote so bili letos predstavniki RK Celje Pivovarna Laško, NK Celje, ŽKK Cinkarna Celje ter medijski hiši Novi tednik & Radio Celje in Radio Štajerski val.

Otrokom, ki niso risali risbic, je Citycenter Celje v okviru dobrodelnega sklada Citycentrovo srce podaril darilne bone Desetak. Tako smo letos v dobrodelni akciji obdarovanja otrok v rejniških družinah obdarili 163 otrok.

ZKK-Cinkarna-Celje_ambasadorke dobrote

Ambasadorke dobrote ŽKK Cinkarna Celje

RK Celje Pivovarna Lasko_ambasadorji dobrote

Ambasadorji dobrote RK Celje Pivovarna Laško

Darila-SB Celje Pediatricni oddelek_dec 2023

Božičkova darila za Otroški oddelek SB Celje je prevzela vodja oddelka doc. dr. Barbara Gnidovec Stražišar

Darila za Materinski dom in Varno hišo_Suzi Kvas in predstavnici Cityentra Celje

V imenu Materinskega Doma je darila prevzela direktorica Zavoda Socio Suzi Kvas

Darila_Razvojna ambulanta ZD Celje

Miklavževa darila za Razvojno ambulatno ZD Celje. Darila sta od center managerke Darje Lesjak prevzeli vodja Razvojne ambulante v Zdravstvenem domu Celje Svjetlani Divjak Knežević in direktorica ZD Celje Alenka Obrul