Podnebni cilji podjetja SES

V CITCENTRU izkazujemo svojo odgovornost do ljudi, regije in okolja – danes in za prihodnje generacije.

Zato CITYCENTER že leta vztraja pri energetski učinkovitosti, proaktivnem varovanju okolja, alternativni energiji in trajnostni mobilnosti. V ta namen je družba SES Spar European Shopping Centres (Sparove evropske nakupovalne destinacije), ki upravlja Citycenter, zastavil jasne podnebne cilje, ki bodo uresničeni najkasneje do leta 2050.

88 % zmanjšanje emisij CO²

100 % energije iz obnovljivih virov

46 % prihranek pri porabi energije

Fotovoltaični paneli na razpoložljivih strešnih površinah

Mobilnost in dostopnost

CITYCENTER je največji nakupovalni center v Celju in okolici ter drugi največji v severovzhodni Sloveniji in je vse od odprtja leta 2006 številka ena v regiji. Citycenter v Celju se nahaja v bližini izvoza z avtoceste A1. Neposredno pred Citycentrom sta dve avtobusni postajališči, iz centra mesta pa v le nekaj minutah prispete do nas tudi peš ali s kolesom.

Usmerjeni v trajno mobilnost

10 sodobnih e-polnilnic v parkirni hiši

Med obiskovalci Citycentra je čedalje več uporabnikov električnih vozil, zato smo v 1. nadstropju garažne hiše postavili kar 10 novih električnih postaj. Na Celjskem je to največje število e-polnilnic za električna vozila na enem mestu, vključene pa so v sistem »Gremo na elektriko«.

Prometne povezave

Z avtobusom, z e-kolesom ali peš

Pred Citycentrom so na voljo javna kolesa, uporaba sistema pa je preprosta – najprej se morate registrirati v sistem, potem pa samo izberete kolo in že lahko odkolesarite! Neposredno pred Citycentrom se nahajata tudi 2 avtobusni postajališči, v kolikor se odpravite peš, pa ste iz centra mesta pri nas v le nekaj minutah.

Storitve

Avtobusna postaja
Neposredno pred Citycentrom se nahajata dve avtobusni postajališči.
KolesCE
Pred Citycentrom so na voljo javna kolesa. Uporaba sistema je preprosta. Naložite na pametni telefon enotno mestno aplikacijo Celja ter si olajšajte nakup CeleBUS vozovnic, izposojo koles in plačilo parkirnine tudi na daljavo.

Kontakt:
T: 051 713 000
E: info.centralka@celje.si
KolesCE
Električna polnilna postaja
Lokacija: 1. nadstropje garažne hiše

V Citycentru smo v sodelovanju z »GREMO NA ELEKTRIKO« (sistem Elektra Ljubljana) v 1. nadstropju garažne hiše postavili nove, sodobne polnilne postaje za električna vozila. Vabljeni vsi uporabniki električnih prevoznih sredstev. Poskrbite za svoje električno vozilo v času obratovanja nakupovalnega centra enostavno in brez skrbi – med nakupovanjem, obiskom kavarne ali restavracije v Citycentru.
www.gremonaelektriko.si

Upravljanje z energijo

Leta 2019 je SES za avstrijske centre ter za vse trgovine INTERSPAR in lokacije Maximarkt v skupini uvedel sistem upravljanja z energijo po standardu EN ISO 50001:2018, ki ga je ponovno certificiral TÜV AUSTRIA 2022. Obenem je SES sistem upravljanja z energijo razširil na vse nakupovalne destinacije SES v Sloveniji in Italiji ter pridobil certifikat TÜV AUSTRIA za nakupovalna centra v obeh državah. Kot razvijalec, graditelj in upravljalec poslovnih nepremičnin se SES zavzema za še večji prispevek k varstvu podnebja s trajnostnim razvojem nepremičnin. Cilje naj bi dosegli do leta 2050.

Več podrobnosti o družbeni odgovornosti >>

Okolju prijazno

Hlajenje, prezračevanje in ogrevanje

V Citycentru stalno spremljamo kakovost počutja preko centralno nadzornega sistema (CNS sistem) in tako skrbimo za najboljšo kvaliteto zraka v centru.

Družba SES je zavezana k okolju prijaznemu delovanju in varčevanju z viri na vseh svojih 30 nakupovalnih destinacijah, aktivno zmanjševanje porabe energije pa je na dnevnem redu že več let. V preteklosti je to na primer vključevalo postopen popoln prehod na energetsko varčno tehnologijo LED za zunanjo in notranjo razsvetljavo, uporabo rekuperacije toplote (ponovno uporabo odpadne energije – tako gretja kot hlajenja) in nočnega prezračevanja za klimatizacijo ter sistem za nadzor prezračevanja v nakupovalnem centru, ki je prilagojen frekvenci obiskovalcev. S prehodom na LED se je zmanjšala poraba električne energije kot tudi potreba za hlajenje zaradi manjših izgub svetlobe v toploto.

Človek in družba

Citycenter je izrazito družbeno odgovoren nakupovalni center, zato so humanitarne in donatorske aktivnosti stalnica našega delovanja. Pri tem sledimo pretresljivim zgodbam in potrebam okolja. Sodelovanje in dober odziv obiskovalcev Citycentra pri tovrstnih akcijah so nas spodbudili, da smo pred leta 2010 ustanovili humanitarni sklad CITYCENTROVO SRCE, katerega namen je pomagati socialno ogroženim družinam celjske regije.

Regionalno priljubljeno

Kaj delamo za ljudi

Naš glavni dejavnik uspeha so naše sodelavke in sodelavci; ustvarjamo delovna mesta v regiji in smo platforma za lokalne trgovce. Prebivalcem regije ponujamo najpomembnejše izdelke in storitve, ki jih potrebujejo za vsakodnevno življenje. SES je obenem socialni partner številnih društev, šol in ustanov ter priljubljen kraj za druženje. Naše nakupovalne destinacije so za številne delovno mesto in imajo kot taka potrebno infrastrukturo in programe za zaposlene pri najemnikih.

Trajnostni nakupovalni partner

Trajnostne pobude v naših trgovinah. Trgovci, restavracije in ponudniki storitev v Citycentru se ukvarjajo z različnimi dejavnostmi za trajnostno prihodnost.

Certifikati

TÜV AUSTRIA (standard ISO 50001:2018)
TÜV Austria za energetsko učinkovitost
Gospodarsko, okoljsko in družbeno

Družbena odgovornost

Družba SES je zavezana k okolju prijaznemu delovanju in varčevanju z viri na vseh svojih 30 nakupovalnih destinacijah, aktivno zmanjševanje porabe energije pa je na dnevnem redu že več let.

Vedno nekaj novega.

Bodite prvi na tekočem!

Prijavite se na Citycentrove e-novice in bodite prvi na tekočem z vsemi dogodki, novostmi, nagradnimi igrami in akcijskimi ponudbami v našem nakupovalnem centru.