Verjetno je le malo stvari, ki nas lahko na tako preprost način napolnijo s srečo, so tako prisotne in tako močno vplivajo na naša življenja kot glasba. V filmih nas pogosto šele čustvena melodija potopi v ljubezenski prizor, medtem ko hiter ritem pospeši naš srčni utrip med divjim filmskim zasledovanjem. Med kuho poslušamo pop pesmi po radiu. V kavarni klepetamo s prijatelji, medtem ko v ozadju glasba ustvarja ležerno, sproščeno vzdušje. Med tekom ali v fitnesu se motiviramo s svojimi najljubšimi skladbami. Dolga vožnja z avtomobilom s pravimi pesmimi postane prijetna izkušnja, slab dan postane dober. In kaj lahko majhne otroke lepše zaziba v spanec kot nežna uspavanka. Glasba je vseprisotna.

Pisalo se je leto 2006. Leto, ko, ne boste verjeli, še ni bilo Instagrama. Leto, ko je svet praznoval 250. obletnico rojstva skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta, na velikih platnih se je vrtel film Da Vincijeva šifra. Na Evroviziji, največjem evropskem glasbenem tekmovanju, je Slovenijo zastopal v Celju rojen Anžej Dežan.

15. marca pred 18 leti pa je svoja vrata odprla tudi največja nakupovalna destinacija na celjskem, naš Citycenter Celje, ki je vse od odprtja leta 2006 številka ena v regiji. Številke govorijo zase: 32.000 m2 prodajnih površin, več kot 90 prodajnih prostorov, največja garažna hiša na celjskem z 49.200 m2 in 1.600 parkirnimi mesti, z več kot 800 zaposlenimi, z edinstvenim Otroškim parkom Džungla, ki se ponaša z več kot 300 m2 veliko igralnico.

V duhu citata nemškega pisatelja Karla Juliusa Webra: »Glasba je resnični ljudski jezik,« bomo rojstni dan praznovali s prav posebno glasbo, ki povezuje – s pisano barvitostjo tolkalnih zvokov. In sodelovali boste lahko prav vsi.

Leta, ki se je dobro začelo, pa ne bo zaznamoval le naš rojstni dan. Zagotovo bo zanimivo in razburljivo letošnje prestopno leto, ki ga je Generalna skupščina Združenih narodov razglasila za mednarodno leto kamel. No, kamelidov, če smo natančni. Resno. Ne bo pa to le leto kamel, lam in alpak. Poleti bodo v Parizu potekale 33. poletne olimpijske igre, v novembru pa bodo potekale 60. volitve za predsednika Združenih držav Amerike. Dragi moji, karkoli nam bo leto prineslo, z glasbo bo vse boljše in lažje. Ali kot pravi nemški skladatelj Ludwig van Beethoven: »Z glasbo lahko spremeniš svet.«

Vse najboljše!

Darja Lesjak, center manager