Še
00 Dan
00 Ura
00 Min
00 Sek
: : :
do Božička

Novosti & trendi

Čas je, da prebudite svoje telo, pa tudi duha. Počnite, kar vas osrečuje, kar vam prižge vaše osebno sonce.
November 2022
Praznični Citycentrov Magazin

Prelistajte nov, brezplačen izvod Magazina:

  • Intervju David Razboršek: »Pravi heroji imajo poslanstvo pomagati drugim.«
  • Novo v Citycentru: XS TOYS trgovina z igračami
  • Moda: Svečane priložnosti
  • Ideje za praznična darila
  • Lepota: Nega za moške
  • Kulinarika: Zimski napitki
  • Nagradna igra za najmlajše
  • Kaj se bo dogajalo?
Illustration
Uvodnik Citycentrovega magazina
DAN BREZ SMEHA JE
IZGUBLJEN DAN

VEČ SE BOM UKVARJAL/-A S ŠPORTOM, SHUJŠAL/-A BOM, IMEL/-A VEČ ČASA ZASE, ZA PRIJATELJE, ZA POTOVANJA, PREŽIVEL/-A MANJ ČASA NA SOCIALNIH OMREŽJIH … NASLEDNJE LETO BO VSE DRUGAČE, NASLEDNJE LETO BO MOJE LETO! V ZAČETKU FEBRUARJA, ČE NE ŽE PREJ, PA JE HLADILNIK SPET POLN »PREPOVEDANIH« DOBROT, V TELOVADNICI ČUDEŽNO IZGINEJO NOVI OBRAZI, KAVČ IN DALJINEC PA POSTANETA ZOPET ZNANA VEČERNA PRIJATELJA. HJA, V VEČINI PRIMEROV IMAJO ZAOBLJUBE PAČ KRATEK ROK TRAJANJA. VZEMITE S HUMORJEM, NASLEDNJE LETO JE ŠE ENO LETO. KO SMO RAVNO PRI HUMORJU. STE VEDELI, DA SO NORVEŠKI RAZISKOVALCI ZNANSTVENO DOKAZALI POVEZANOST MED SMISLOM ZA HUMOR IN DALJŠO PRIČAKOVANO ŽIVLJENJSKO DOBO?

Dva lovca lovita v gozdu, nenadoma se eden od njiju zruši. Zdi se, da ne diha več. V paniki drugi lovec s svojega mobilnega telefona pokliče 112 in razburjeno jeclja: »Mislim, da je moj prijatelj mrtev. Kaj naj naredim?« Glas iz klicnega centra pravi: »Umirite se in se nato najprej prepričajte, če je res mrtev.« Po trenutku tišine se sliši strel. Nazaj na telefonu lovec vpraša: »V redu. In kaj zdaj?« Šale so stvar okusa. Toda veliko ljudem je bila ta šala še posebej všeč. Psiholog Richard J. Wiseman z univerze v Hertfordshireu v Angliji je dal 40.000 prispelih šal oceniti bralcem z vsega sveta. Prigoda o lovcih je dobila najboljše ocene in od takrat velja za najbolj smešno šalo na svetu.

V zadnjem času se povezano s prihodnostjo veliko govori o trajnostnem razvoju. Razvoju, ki zadovoljuje sedanje potrebe, ne da bi pri tem ogrožali zadovoljevanje potreb prihodnjih generacij. Ali bo človeštvo v 100 letih živelo bistveno drugače kot danes? Kako bo izgledal naš vsakdanjik v prihodnosti? Morda je veliko tistega, kar naj bi nam prinesla prihodnost, precenjenega. Kot hudomušno ugotavlja nemški kabaretist Vince Ebert, smo pred 300 leti potrebovali skoraj cel dan, da smo prevozili razdaljo desetih kilometrov. Nato smo pred približno 100 leti razvili avto, s katerim smo lahko enako razdaljo z lahkoto prevozili v desetih minutah. In danes proizvedemo toliko avtomobilov, da potrebujemo zopet cel dan za deset kilometrov.

Kot je dejal že Charlie Chaplin: «Dan brez smeha je izgubljen dan.« Dragi moji, želim vam duhovit in pozitiven pogled naprej!

Vedno nekaj novega.
Bodite prvi na tekočem!

Prijavite se na Citycentrove e-novice in bodite prvi na tekočem z vsemi dogodki, novostmi, nagradnimi igrami in akcijskimi ponudbami v našem nakupovalnem centru.