Še
00 Dan
00 Ura
00 Min
00 Sek
: : :
do velikega koncerta Hamo & Tribute 2 Love

Novosti & trendi

Čas je, da prebudite svoje telo, pa tudi duha. Počnite, kar vas osrečuje, kar vam prižge vaše osebno sonce.
pet., 20. maj
sob., 25. jun.
Razglasitev enega zmagovalca: 23. 6. 2022, po 12. uri.
CITYSTYLE #5

🎁 Med vsemi prijavami bomo izbrali 5 kandidatov oz. kandidatk, ki bodo deležni stiliranja (izbor oblačil in obutve, oblikovanje pričeske, ličenje, manikira, fotografiranje), nato pa njihove stajlinge objavili na našem Instagram profilu, kjer bo potekalo glasovanje za najboljši #citystyle. Model, ki bo zbral največ glasov – všečkov, bo postal zmagovalec in prejel nagrado v obliki darilnih bonov Desetak v vrednosti 200 eur. Med glasovalci pa bomo izžrebali pet srečnežev, ki bodo prejeli Desetake v vrednosti 40 eur.

Citystyle #4

Junij 2022
Citycentrov Magazin

Prelistajte nov, brezplačen izvod Magazina:

  • Hamo&Tribute 2 Love s simfoniki: Kupon za vstopnici na zadnji strani
  • Intervju Matevž Šalehar: »Že zdaj imam tremo.«
  • Moda: Vroče poletne ideje
  • Nagradna igra za najmlajše
  • Lepota: Porjavela polt
  • Kuponi ugodnosti
  • Kaj se bo dogajalo?
Illustration
Čas

NEKAKO JE ČUDNO – »SUROVINE« ČAS NAM JE NA VOLJO VEČ KOT KADARKOLI PREJ. PRIČAKOVANA ŽIVLJENJSKA DOBA SE JE V PRETEKLIH TISOČLETJIH POTROJILA, PRALNI IN POMIVALNI STROJI SO NAS REŠILI NADLEŽNIH GOSPODINJSKIH DEL, AVTOMOBILI IN VLAKI VOZIJO HITREJE. NAPREDEK BI MORAL DEJANSKO PRIHRANITI ČAS, V REALNOSTI PA SMO UJETI V VEDNO VEČJI NAGLICI. DVIGALO GRE PREPOČASI, V TRGOVINI SE HITRO PRESTAVIMO NA DRUGO BLAGAJNO, ČE TRAJA PREDOLGO. SMISELNO ŽELIMO NAČRTOVATI DAN V SLUŽBI, VEDNO S POGLEDOM NA URO. VSE DOBRO, PRAV IN RAZUMLJIVO. JE PA TUDI RES – STALNI VRVEŽ NAS SPREMENI. NA BOLJE??

Bolj kot je družba napredna, hitrejši postaja celoten gospodarski aparat, manj časa imamo. Bi imeli vsi spet dovolj časa, če bi lahko kolesje zavrteli petdeset let nazaj? Zagotovo ne. Pomanjkanje časa je starodavni problem. Rimski filozof, politik in dramatik Seneca je že pred približno 2000 leti dejal: »Nimamo premalo časa, ampak je preveč časa, ki ga ne izkoristimo.« Vsak tretji Evropejec ima občutek, da ima premalo časa, pri otrocih celo štirje od petih. Bojijo se, da zanemarjajo resnično pomembne stvari. Prijatelje, partnerje ali hobije. Bomo v tej naglici pozabili biti človek, se zaradi interaktivnih medijev popolnoma distancirali, postali samotarji?

Nova generacija Z, tisti, rojeni med leti 1995 in 2010, so nam, hitro živeči družbi, nastavili ogledalo. Zdravje, svoboda, prijateljstvo, pravičnost in družina. To so njihove glavne vrednote. V to želijo investirati svoj čas. So prva generacija, ki je zrasla s pametnimi telefoni, internetom in digitalnimi mediji. Vendar tudi njim ni lahko. Vedno so »on-line«, meja med virtualnim in resničnim življenjem je zabrisana. Nenehno se primerjajo z (domnevno) lepim življenjem drugih prek družbenih medijev. Generacija Z stavi na varnost družine. Podpora v družini je danes pomembnejša kot kdaj koli prej, ker se toliko odnosov te generacije goji le digitalno in v resničnem življenju ne vzdržijo. Kdo vas objema, ko vam gre slabo in virtualni všeček ne pomaga? Ne pozabimo naše odgovornosti do mlajših generacij. Čas, v katerem živimo, je nedvomno izzivov poln za vse nas. »Če boste čas videli kot denarno enoto, boste slepi za lepe stvari v življenju,« je nekaj let nazaj zapisal Sanford Devoe, profesor na kanadski šoli za upravljanje Rotman. Dragi moji, postavite to poletje čas, sebe in svoje drage na prvo mesto!

Vse najboljše!
Darja Lesjak, center manager