ODPRTO - PRVA POMOČ V CITYCENTRU

PRVA POMOČ V CITYCENTRU

23. 10. 2020
Če potrebujete pomoč ali opazite poškodovanca, nemudoma pokličite na pomoč oz. javite nesrečo na info točko (v pritličju) ali pa se obrnite na našo varnostno službo.


sobi za nudenje prve pomoči, ki se nahaja v pritličju pri toaletah, je na voljo poseben kovček prve pomoči. Kovček vsebuje vse osnovne pripomočke za nudenje prve pomoči in lahko bistveno pripomore k hitrejši in učinkovitejši prvi pomoči. Namenjen je zdravstvenemu osebju, ki je usposobljeno za oskrbo poškodovanca in nudenje prve pomoči. 

Prav tako imamo v Citycentru DEFIBRILATOR (AED), s katerim lahko v primeru nenadnega zastoja srca reši marsikatero življenje! Defribilator najdete pri info točki. Uporaba je varna in enostavna, uporablja ga pa lahko prav vsak. Več o napravi si lahko preberite na spletni strani AED baza Slovenije. 
INFO TOČKA
Izposoja invalidskega vozička
V Citycentru se trudimo zagotoviti čim boljšo nakupovalno izkušnjo za prav vsakega obiskovalca. Vsem, ki se po nakupovalnem centru težje premikate, so na voljo invalidski vozički, s katerimi se lahko varno in udobno odpravite po nakupih.

Izposoja invalidskega vozička je brezplačna. Za izposojo vozička se oglasite na Informacijah v osrednjem prostoru nakupovalnega centra. Tukaj se vpišete na seznam in predložite kavcijo v višini 10 EUR, katero vam ob zaključku uporabe vozička vrnemo.
Dvigala za slepe in slabovidne
Naša dvigala so posodobljena in opremljena s posebnimi zvočnimi pripomočki. Naprava z oddajanjem signalov sporoča slepim in slabovidnim osebam, v katerem nivoju se nahajajo in kakšne barve je ta nivo. Vsekakor gre za tehnološko posodobitev, ki bo slabovidnim v veliki meri olajšala obiske, Citycenter Celje pa se je s tem uvrstil na sam vrh uporabnikom prijaznih nakupovalnih središč na celjskem.