Nova eko ponovna polnjenja

Odpadki predstavljajo zapleteno težavo, za katero ni enostavnih rešitev. Reševanje tega izziva zahteva usklajene aktivnosti na vseh stopnjah vrednostne verige ter življenjskega cikla izdelkov in njihove embalaže. L’OCCITANE je s sodelovanjem v številnih pobudah, tako domačih kot v partnerstvu z drugimi, oblikoval svojo strategijo na podlagi »treh r-jev«:

  1. REDUCE – ZMANJŠEVANJE KOLIČINE ODPADKOV z uporabo okolju prijazne embalaže in spodbujanje ponovne uporabe z uporabo alternativ, kot so eko ponovna polnjenja in fontane za ponovno polnjenje.
  2. RECYCLE – RECIKLIRANJE in spodbujanje uporabe recikliranih materialov ter zagotavljanje, da so lahko vsi preostali odpadki vir za nove materiale.
  3. REACT – REAGIRANJE, ki vključuje partnerstva s ključnimi akterji in inovativne pobude, kot je Plastic Odyssey.

Najboljši odpadek je tisti, ki sploh ne nastane. Zato L’OCCITANE z vsemi možnimi sredstvi zmanjšuje splošno uporabo materialov ter odpravlja nepotrebno plastiko in plastiko za enkratno uporabo, poleg tega pa spodbuja ponovno uporabo in s tem podaljšuje življenjsko dobo svoje embalaže.

NOVO EKO PONOVNO POLNJENJE: RECIKLABILNA STEKLENIČKA IZ 100-% RECIKLIRANIH MATERIALOV

Od leta 2008 embalaža za eko ponovno polnjenje omogoča znaten prihranek plastike: embalaža je v povprečju za 80 % lažja od prvotne plastenke, kar pomeni povprečen letni prihranek 200 ton plastike. Zdaj pa L’OCCITANE poleg varčevanja s plastiko omogoča novo ekološko embalažo za ponovno polnjenje, ki jo je mogoče reciklirati v skladu z lokalnimi sistemi razvrščanja in je izdelana iz 100-odstotno reciklirane plastike (iz plastike PETR, reciklirane po uporabi).

  • Mandljevo olje za prhanje,
  • Tekoče milo za roke in telo Karite s citronko ter
  • Tekoče milo za roke in telo Karite s sivko

so prvi izdelki, ki bodo na voljo v tej novi obliki.

Na voljo v trgovinah L’OCCITANE in spletni trgovini www.loccitane.si z 10. avgustom 2023.