Na voljo v trgovinah L’OCCITANE in spletni trgovini s 5. oktobrom 2023.

L’OCCITANE je odprl novo poglavje v svoji zgodbi. Podal se je na potovanje v preteklost v iskanju skrite dediščine: rastlin, ki so bile svoj čas med parfumerji zelo priljubljene, potem pa so pozabili nanje.

L’OCCITANE se leta 2015 zavezal, da bo podprl diplomsko nalogo Anne-Sophie Bouville o »pozabljenih parfumskih rastlinah«, s čimer se je odprla priložnost, da obriše prah z arhivov in prisluhne zgodbam o rastlinah, ki so prestale preizkus časa in dobile novo priložnost, da obudijo pozabljene domišljijske svetove.

Začelo se je temeljito poglabljanje v arhive vile Saint-Hilaire in mednarodnega muzeja parfumov v Grassu, ki je razkrilo pozabljene cvetlice, katerih dišavno vesolje je L’OCCITANE vkomponiral v svoje nove dišave: Mélilot, Noble Épine & Barbotine, združene v kolekcijo Forgotten Flowers.

Da bi v celoti spoštoval edinstveno poreklo te kolekcije, se je L’OCCITANE odločil za izviren olfaktorni pristop. Te dišave je ustvaril v sodelovanju s tremi priznanimi parfumerji, ki jih združuje ena sama ambicija: predstaviti zgodovino in osebnost vsake od teh cvetlic ter ustvariti izvirne, prepoznavne dišave. Vsako od teh treh olfaktornih poglavij prinaša edinstveno, lirično, čutno izkušnjo, ki je osredotočena na sestavino, zemljo in ljudi, ki jo obdelujejo. Dizajn stekleničk je nastal po navdihu tradicionalnih provansalskih vrat, ki vabijo k vstopu v vsako od treh vesolj.