V soboto, 27.4.2024 (Dan boja proti okupatorju) je Citycenter ZAPRT.

Skupaj že 18 let

čet, 14 marca 2024

Nakupovalna destinacija Citycenter Celje praznuje 18. rojstni dan

Citycenter Celje ob polnoletnosti delovanja obeležuje uspešno poslovanje kot vodilna in najnaprednejša nakupovalna destinacija v celjski regiji. Vse od otvoritve 15. marca pred 18. leti v Citycentru Celje skrbimo, da niso le privlačna destinacija za nakupovanje, temveč tudi središče družabnega življenja in zabavnih doživetij. Kot odziv na spreminjajoče se potrebe in želje obiskovalcev kot tudi trende v naši branži se je Citycenter Celje nenehno razvijal in posodabljal, da bi zagotovil sodobno in urejeno okolje ter najboljšo nakupovalno izkušnjo. Poseben poudarek dajemo na pestri in kakovostni ponudbi priznanih domačih kot tujih blagovnih znamk v 90 prodajalnah in gostinskih lokalih ter organizaciji raznolikih dogodkov, kot so koncerti, modne revije, športni dogodki, izobraževalne delavnice, razstave, priložnostni sejmi. Poleg tega si prizadevamo za družbeno odgovorno ravnanje in skrbimo za trajnostni razvoj.

Vpeti v lokalno skupnost, dobrodelnost in nepozabna doživetja

Citycenter Celje je skozi vsa leta razvijal tesna partnerstva z lokalnimi podjetji, zavodi, organizacijami, šolami, vrtci in društvi, kar je omogočilo ustvarjanje sinergij in podporo lokalni skupnosti. »Ob izrednih dogodkih smo vedno zelo dobro sodelovali z gasilci, policijo, civilno zaščito in zdravstvenimi ustanovami pa tudi z občino, kar je še okrepilo našo povezanost z lokalnim okoljem,« je poudarila center managerka Darja Lesjak. Eden ključnih projektov Citycentra Celje je nedvomno dobrodelni sklad Citycentrovo srce, ki izkazuje zavezanost pomoči družinam ter posameznikom v stiski. Pomoč nudimo v obliki materialnih dobrin, finančne podpore ter različnih dejavnosti za pomoč ogroženim skupinam. Pred 15. leti smo v Citycentru Celje osmislili prav posebno prednovoletno obdarovanje otrok iz rejniških družin. V to edinstveno humanitarno akcijo v Sloveniji so vključene vse enote Centra za socialno delo Celje in enote Centra za socialno delo Savinjsko – Šaleška. Do sedaj smo izpolnili več kot 2000 otroških želja.

Dogodki v Citycentru Celje, ki podpirajo mlade, so del naše identitete. Med njimi izstopa projekt CITYBAND, ki že 15 let spodbuja nadobudne mlade neuveljavljene glasbene skupine. Veliki koncert ob vstopu v poletje pritegne ljubitelje glasbe v širši celjski regiji in lahko služi skupinam kot odskočna deska za nadaljnji glasbeni uspeh. Doslej so se namreč na natečaj prijavile tudi glasbene skupine, ki so danes prepoznavne na slovenski glasbeni sceni.

Zavezanost k trajnostnemu ravnanju

Citycenter Celje je zavezan k okolju prijaznemu delovanju, aktivno zmanjševanje porabe energije pa je prisotno že več let. V preteklosti je to na primer vključevalo postopen popoln prehod na energetsko varčno tehnologijo LED za zunanjo in notranjo razsvetljavo, uporabo rekuperacije toplote (črpanje toplega zraka in shranjevanje zbrane toplote) in nočnega prezračevanja za klimatizacijo ter sistem za nadzor prezračevanja v nakupovalnem centru, ki je prilagojen frekvenci obiskovalcev. Ves čas si prizadevamo za trajnostni razvoj in pri tem spoštujemo okoljske standarde ter izvajamo številne prostovoljne ukrepe. V lanskem letu smo na strehi Citycentra Celje namestili sončno elektrarno moči 1.105 kilovatov. Ta ukrep bo v prihodnjih letih izpuste ogljikovega dioksida bistveno zmanjšal – enako, kot če bi zasadili 24.603 tisoč dreves. Poleg tega je v prvem nadstropju parkirne hiše na voljo največje število e-polnilnic za električna vozila na enem mestu na Celjskem. »Strategija naše nakupovalne destinacije je jasno začrtana v smeri zelenega prehoda, zato bomo tudi v prihodnje vlagali v zelene tehnologije,“ je pojasnila Lesjakova.

Glasno in zabavo praznovanje 18 let

Ob praznovanju “Skupaj že 18 let” v Citycentru Celje pripravljamo zabavno dvodnevno rojstnodnevno zabavo s tolkalci Slovenskega tolkalnega projekta. Skupaj z obiskovalci bomo v razgibanih glasbenih ritmih zatresli najboljšo nakupovalno destinacijo na Celjskem. V petek, 15. marca, in v soboto, 16. marca, bo na osrednjem odru zabavno vzdušje in sladka presenečenja. Obiskovalci se bodo lahko tudi sami preizkusili v tolkalskih ritmih po bobnih ter osvojili super nagrade.

»V petek ob 17. uri bodo obiskovalci lahko aktivno sodelovali v tolkalnem krogu pod vodstvom Freneta. Ob 18. uri se bo program nadaljeval z nastopom SToP Slovenskega tolkalnega projekta in mladih glasbenikov Glasbene šole Celje. V soboto ob 11. uri pa se obeta veliki glasbeni šov samih mladih tolkalistov, saj bodo nastopili Glasbena šola Nazarje, Šentjur, Velenje in Šoštanj. Glasbeno dogajanje bosta dodatno popestrili tolkalni skupini Rhythm Factory in MuvaRuvaGruva. Vsekakor pestro in glasno dogajanje, tako kot se za osemnajstletnika spodobi,« je o dogajanju povedala vodja marketinga Nena Horvat in dodala, naj bo to dodatni razlog, da jih obiščejo in skupaj praznujejo.

Dve nagradni igri »Skupaj že 18 let«

Praznovanje vključuje tudi nagradni igri “Skupaj že 18 let”, ki potekata v Citycentru in na družbenih omrežjih. Obiskovalci lahko v Citycentru vsak dan srečajo hosteso »Citycentrovo dekle«, ki deli kupončke “Podrgni in zadeni”, ter si prislužijo praktične nagrade in Desetake. V skladu nagradne igre je kar 1.800 praktičnih nagrad in Desetaki v skupni vrednosti 1.800 eur. Na Facebooku pa lahko sledilci delijo svoje spomine na Citycenter ter si tako priigrajo bogat darilni paket praktičnih nagrad.