CITYCENTER CELJE RAZGLASIL ZMAGOVALCE NATEČAJA CITYBAND 2022

V največjem nakupovalnem središču na Celjskem so že 12. leto zapored izpeljali glasbeni natečaj Cityband, ki ostaja eden od najbolj znanih glasbenih natečajev v Sloveniji. V preteklih 11-ih letih se je izkazalo, da je bil ravno Cityband odskočna deska številnim obetavnim glasbenikom, ne glede na to, ali so prejele naziv Cityband ali ne. Velja omeniti skupine Lumberjack, Joker Out, Hogminister, Ansambel Greh in nenazadnje skupino LPS. Skupaj se je na ta glasbeni natečaj doslej prijavilo že več kot 140 neuveljavljenih glasbenih skupin iz cele Slovenije, nekatere celo večkrat, kar potrjuje pomembnost tovrstnih priložnosti za mlade glasbenike.

Natečaj CITYBAND 2022 dobil zmagovalca – skupini EYP in LESNI ŠTROMI

Na tradicionalni glasbeni natečaj Cityband se je letos prijavilo kar 23 še neuveljavljenih glasbenih skupin iz cele Slovenije, kar je največ doslej in tudi letos slavita dva zmagovalca. Prvega je izbrala strokovna komisija, drugega pa poslušalci na facebook strani Citycentra Celje. Zmagovalec 3-članske strokovne komisije: Tone Kregar, Rok Drobež in Peter Dekleva je kranjska skupina EYP, ki za nagrado prejme dva snemalna dneva v profesionalnem studiu. Zmagovalec po mnenju poslušalcev (glasovanje na facebook strani Citycentra Celje) pa je skupina Lesni štromi iz Makol in okolice, ki prejme darilne bone Desetak v vrednosti 500 eur.

Prvi koncert skupine Hamo & Tribute 2 Love s simfoniki – Citycentrovo darilo ob začetku poletja

Obe zmagovalni skupini, ki sta poleg nagrade osvojili naslov Cityband 2022, bosta nastopili kot predskupini zasedbe Hamo & Tribute 2 Love s simfoniki in na zaključnem dogodku. Ta bo v četrtek, 30. junija 2022, s pričetkom ob 19. uri na zunanjem parkirišču Citycentra Celje pri Gala Caffe. V Citycentru se veselijo, ker bodo ponovno lahko številnim ljubiteljem dobre glasbe ponudili nekaj novega, in sicer bo skupina Hamo & Tribute 2 Love prvič nastopila s simfoniki pod taktirko Petra Tovornika. Obeta se torej nepozabno doživetje glasbenega začetka poletja.

Brezplačna vstopnica in kupon za osvežitev

V Citycentrovem Magazinu, ki izide 22. junija, bo objavljen kupon, s katerim bodo lahko obiskovalci na Info točki v pritličju Citycentra Celje prevzeli brezplačno vstopnico. Ker je število vstopnic omejeno, velja s prevzemom vstopnice pohiteti. Skupaj z vstopnico pa bo vsakdo prejel tudi kupon za brezplačno osvežitev na koncertu pri Citycentrovih gostinskih ponudnikih.