Primarni srčni zastoj je najpogostejši vzrok smrti v razvitih državah. V Sloveniji v povprečju 4 osebe doživijo srčni zastoj vsak dan. Kar 60 % srčnih zastojev se zgodi v domačem okolju. Najverjetneje boste oživljali svojca, prijatelje, sodelavce. Bi znali pomagati? Kaj pa, če do zastoja pride pri dojenčku ali otroku?

Pridite in obnovite svoje znanje temeljnih postopkov oživljanja na prikazih, ki bodo organizirani na več kot 50 lokacijah po vsej Sloveniji v sklopu akcije Slovenija oživlja! v času pred in po svetovnem dnevu oživljanja (World restart a heart day), ki ga obeležujemo 16. oktobra 2022.

V Citycentru nas najdete pred trgovino Office Shoes v soboto, 15.10.2022.

Seznam vseh lokacij si lahko ogledate na: zsms.si/slovenijaozivlja/lokacije-promocij

Pri izvedbi dogodka bomo člani organizacij, ki se ukvarjamo s promocijo prve pomoči med splošno populacijo, združili moči. Organizatorjem dogodka, Zvezi študentov medicine Slovenije, Slovenskemu reanimacijskemu svetu, Rdečemu križu Slovenije in Dispečerski službi zdravstva, se pridružujejo še člani Sekcije študentov zdravstvene nege in babištva ter študenti zdravstvenih fakultet, člani Zveze tabornikov Slovenije, Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, dijaki srednjih zdravstvenih šol, simulacijski centri, koronarni klubi ter enote nujne medicinske pomoči.

Medijski partner projekta je vsako leto Val 202 z oddajami Sekunde rešujejo.
Več info in znanja na: zsms.si/slovenijaozivlja.