Pekarna Pek Matjaž

Koroške pekarne d.d. so srednje veliko podjetje s 70 zaposlenimi delavci. Ukvarjajo se s peko različnih vrst kruha in pekovskega peciva in tudi z izdelavo pol pečenih globoko zamrznjenih izdelkov za dopeko na prodajnih mestih ali doma v gospodinjstvu.

V regiji imamo več proizvodnih obratov z deljenimi proizvodnimi programi. Kar nekaj kruhov izdelujemo na klasičen način in jih pečemo v parnih pečeh, saj se lahko pohvalimo s petimi zlatimi medaljami za kakovost pri Gospodarski zbornici v Slovenskem prostoru. Kolikor nam rezultati omogočajo nenehno vlagamo v razvoj, saj le tako lahko sledimo konkurenci na zelo zahtevnem Slovenskem trgu.

Poslovno smo povezani skoraj z večino slovenskih trgovskih družb, javnih zavodov, družbenih prehran, tako v regiji in širom po Sloveniji. Naši izdelki so dnevno na policah, v regiji in tudi izven, v Mariboru, Velenju, Šoštanju, Celju, Žalcu, Laškem, Kamniku in tudi v Ljubljani.

Posebej smo prepoznavni po klasičnih domačih in tudi po vrstah kruhov, ki spadajo v zdravo življenje. Nikoli pa ne pozabimo na svoje kupce z dobrim pecivom, s slastnimi krofi in dobro lešnikovo, makovo, orehovo potico ter sadnim kruhom.