Loterija Slovenije

Loterija Slovenije je prvi in največji prireditelj klasičnih iger na srečo v Sloveniji. Velik del sredstev, pridobljenih iz naslova prirejanja iger na srečo, namenjamo invalidskim, humanitarnim in športnim organizacijam.

  • Loto je najbolj priljubljena igra v Sloveniji in zelo preprosta za igranje. Temelji na žrebanju kombinacije sedmih številk in ene dodatne. Glavni dobitek je Sedmica, katere vrednost se giblje od 500.000 € pa vse do 5 milijonov €. Žrebanja so ob sredah in nedeljah. Cena kombinacije je 0,60 €. Z dodatnim plačilom Lota plus in Jokerja sodelujete še v dodatnih žrebanjih.
  • Eurojackpot je prva mednarodna igra v Sloveniji. Žrebanje poteka iz dveh bobnov, iz prvega se žreba 5 številk, iz drugega pa 2 številki. Glavni dobitek je Jackpot (5+2), katerega vrednost se giblje od 10 milijonov € pa vse do 120 milijonov €. Žrebanja so ob torkih in petkih. Cena komibnacije je 2,20 €.
  • Vikinglotto: je mednarodna igra, kjer je v skladu za glavni dobitek Viking vsak teden najmanj 3 in največ 25 milijonov evrov. Žrebanja potekajo vsako sredo, glavni dobitek Viking pa je vaš, če pravilno napoveste 6 številk iz prve in 1 iz druge množice.
  • 3×3 je naša prva dnevna igra, kjer je vsak dan v igri 100.000 evrov. Žrebanja potekajo vsak dan ob 13. uri. Številk ne izbirate sami, temveč vam jih izbere računalnik, zato za igranje ne potrebujete nobenega znanja. Cena kartice je 1,50 €.
  • TIKITAKA: je dinamična in razburljiva igra, kjer je vsakih 5 minut v igri 200.000 evrov. Žrebanja potekajo vsak dan, vsakih 5 minut od 7. do 21. ure. Vrednost cene posamezne kombinacije pri igri TikiTaka pa določate sami.
  • SREČKE: hitre, zabavne in navihane vedno prinašajo dobro voljo. So majhna zabava za prav vse. Izbirate lahko med raznovrstnimi oblikovnimi podobami, različnimi načini odkrivanja dobitkov in različnimi cenami srečk. Cena srečke že od 1,00 € dalje.
  • SPLETNE IGRE: za spletne navdušence so na naši spletni strani loterija.si različne vrste iger: razvedrilne, stopenjske in igre s številkami. Vrednost dobitka je odvisna od vrste igre in od vašega vplačila v igro.