Priprava

Piškote drobno zmeljemo in jih zmešamo z mlekom ter stopljenim maslom. Piškotno zmes stresemo v okrogel pekač s snemljivim obodom (premera 22 centimetrov) in jo enakomerno razporedimo po dnu ter z dlanjo ali spodnjo stranjo kozarca dobro pritisnemo ob dno, da naredimo enakomerno debelo podlago. V posodico vlijemo mleko in ga zmešamo z želatino v prahu. Pustimo stati 5 minut, da želatina nabrekne in se strdi, nato pa jo segrejemo v mikrovalovni pečici, da se stopi. Pazimo, da želatina ne zavre.

Jogurt zmešamo s kondenziranim mlekom. Primešamo stopljeno želatino. Sladko smetano rahlo stepemo, nato pa jo vmešamo v jogurtovo zmes. Zmes razdelimo na dva dela. V en del vmešamo vanilijev sladkor, v drugega pa poleg vanilijevega sladkorja vmešamo tudi kakav v prahu. Pomembno je, da obe zmesi dobro premešamo, da se sladkor povsem raztopi, v masi s kakavom pa tudi ni nobenih grudic.

Vzamemo pekač in vanj najprej dodamo toliko kakavove mase, da z njo v celoti prekrijemo piškotno podlago (približno 6 žlic). Na sredino pekača nato dodamo 4 žlice svetle mase, tako da nastane lep krog. Na sredino svetle mase nato dodamo 4 žlice temne mase, tako da ostane lepo viden obroč svetle mase. Izmenjaje nadaljujemo, dokler nam ne zmanjka obeh mas. Z leseno palčko na koncu po vrhu torte približno štirikrat potegnemo (kot da bi hoteli torto razrezati na kose), da dobimo lep vzorec.

Torto pred serviranjem za več ur (najbolje kar čez noč) shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi.