Priprava
Vodo, sladkor, maslo in čokolado damo v kozico in segrevamo tako dolgo, da se vse sestavine stopijo. Odstavimo, malo ohladimo, potem pa vmešamo mlete piškote in lešnike.
Ko se masa ohladi in strdi, oblikujemo gnezda – maso oblikujemo v kroglice, ki jih rahlo sploščimo, nato pa vanje s kuhalnico na sredini naredimo vdolbinico.
Gnezda zložimo na krožnik ali pladenj, vdolbinice napolnimo s čokoladnim namazom. Po namazu potrosimo nastrgano čokolado, gnezda pa poljubno okrasimo s čokoladnimi mrvicami in mletimi lešniki.
Sladico čez noč shranimo v hladilnik, da se malce posuši in povsem strdi. Ko gnezda postrežemo, jih okrasimo še s sladkornimi ali čokoladnimi jajčki.
Sestavine kupite v trgovini Interspar, pri oblikovanju gnezd pa pustite svoji kreativnosti prosto pot.