Priprava

Pečico segrejemo na 180 °C. Dno pekača namastimo. Maslo in sladkor v skledi stepemo, nato vmešamo jajce in mlete mandlje, dokler se ne povežejo.

V drugi skledi zmešamo moko, kakav, pecilni prašek in ščepec soli, nato pa vse to vmešamo v kremno zmes. Čokolado nasekljamo, damo v skledo in jo za nekaj sekund postavimo v mikrovalovno pečico, da se stopi. Skupaj z mlekom jo vmešamo v testo za torto. Testo z žlico prelijemo v pekač in ga v pečici pečemo 25 do 30 minut, oziroma dokler ni čvrsto na otip.

Biskvit vzamemo iz pečice, pustimo 5 minut, da se ohladi. Iz zamrzovalnika vzamemo sladoled in ga pustimo na sobni temperaturi, da se nekoliko zmehča. Biskvit vodoravno razpolovimo in eno polovico položimo nazaj v pekač ter ga pritisnemo na površino. Z žlico nanesemo en okus sladoleda, da dobimo vsaj 5 cm debelo plast. Ponovimo z drugim okusom in nato s tretjim. Plastimo, dokler ne porabimo vsega sladoleda.

Na vrh pritisnemo preostali biskvit, nato pa pokrijemo s folijo. Torto za vsaj 2 uri postavimo v zamrzovalnik, da se strdi. Za serviranje torto obrnemo na desko ali podstavek za torto, odstranimo folijo in počakamo 5 minut, da se zmehča, nato jo z velikim toplim nožem narežemo na rezine.

Posujemo z lešniki ali drugimi oreščki ali okrasimo s smetano.