Priprava

Previdno ločimo beljake in rumenjake. V skledo z rumenjaki dodamo polovico sladkorja, z električnim mešalnikom ga penasto umešamo. Beljake stepamo na srednji hitrosti, ko se naredi sneg, vanj med nenehnim mešanjem postopoma, po žlicah, vmešamo preostalo polovico sladkorja. Ko dobimo čvrst in bleščeč sneg, prenehamo z mešanjem. Maskarpone stresemo v skledo in dobro premešamo. Sladko smetano stepamo toliko časa, da se na površini začnejo tvoriti pokončni “rožički”. V skledo z umešanimi rumenjaki najprej vmešamo maskarpone, nato stepeno smetano
in na koncu še beljakov sneg. Mešamo z lopatko, nežno in počasi, da krema ne upade. V plitko skledo z ravnim dnom vlijemo kavo. Vanjo z obeh strani pomočimo piškote in jih polagamo v pravokotno stekleno posodo. Ko s piškoti v celoti prekrijemo dno pekača, nanje nanesemo 1/2 kreme, ki jo po vrhu lepo poravnamo in pogladimo. Na kremo nanesemo novo plast v kavi namočenih piškotov. Na piškote nanesemo preostanek kreme. Po kremi potrosimo kakav v prahu.

Pekač pokrijemo s plastično folijo za živila in vsaj za 4 ure shranimo v hladilnik, da se tiramisu dobro ohladi. Ohlajen tiramisu narežemo na lepe kvadrate (pravokotnike), ki jih s pomočjo lopatke serviramo na krožnike. Pripravljeno sladico poljubno okrasimo in postrežemo.

In še namig: v kavo po želji vmešamo malo konjaka, brandyja ali ruma. Za temperament.