Priprava

Zrezke operemo s hladno vodo, obrišemo do suhega s papirnato servieto in pripravimo marinado. V večjo stekleno posodo, ki ima pokrov, damo zrezke z vsemi naštetimi sestavinami, razen vina.

Dobro premešamo in postavimo za 2-3 dni v hladilnik. Vmes zrezke enkrat obrnemo. Ko se odločimo, da jih bomo pripravili, jih vzamemo iz hladilnika in po njih polijemo vino, dobro premešamo in pustimo stati na sobni temperaturi še dodatni dve uri. V žar ponev damo olje in ko se segreje, v ponev položimo zrezke.

Pečemo 2-3 minute na eni in nato prav toliko na drugi strani. Steake obračamo s prijemalkami. Pečene damo za 10 minut počivat v stekleno posodo, vmes pa jih še enkrat obrnemo, da sokovi ostanejo v mesu.

Namig

Steak postrežemo v marinadi z rdečim vinom, ki ga začinimo s soljo, poprom in 1 dcl vode. Uporabimo lahko tudi sok, ki so ga spustili steaki.