Priprava

Pečico segrejemo na 160 stopinj (fen), rebrca pa položimo v pekač za pečenko, da se lepo prilegajo. Prelijemo jih s kolo in dodamo dovolj vode, da ta prekrije rebrca, pekač pa pokrijemo z alu folijo. Pečemo 2 do 3 ure, na polovici jih obrnemo in ko so nežna ter mehka (a ne razpadajo), jih vzamemo iz pečice.

Medtem zmešamo vse sestavine za premaz v majhni kozici, segrevamo nežno in pustimo, da vre približno 2 minuti. Ves čas mešamo.

Ko so rebrca pečena, jih previdno vzamemo iz pekača ter jih ocedimo na kuhinjski brisači, da se osušijo. Odlijemo tekočino iz pekača in ga obrišemo. Osušena rebrca položimo nazaj v pekač in jih dobro premažemo z lepljivo omako. Pokrijemo in pustimo počivati, da se marinirajo vsaj 1 uro, še bolje pa je, da jih mariniramo tudi do 24 ur. Tako pripravljena rebrca lahko tudi zamrznemo in jih odtajamo kadar koli imamo pač goste v vrsti za roštilj.

Zmešamo vse sestavine za pomako, ki jo pred serviranjem ohladimo.

Čas je za roštilj! Zakurimo ogenj in počakamo, da plamen usahne. Rebrca položimo na roštilj in pečemo približno 20 minut, obračamo po potrebi in jih dodatno mažemo z lepljivo omako, ki nam je ostala. Ko so rebrca lepljiva, vroče pregreta in zunaj hrustljava, jih razrežemo za postrežbo. Posujemo jih s popečenimi sezamovimi semeni in serviramo s preostalo lepljivo omako, ki jo pogrejemo, ter pomako iz drobnjaka. Diši, diši in slina se cedi. Naj vam tekne v pravi družbi.