Priprava
Liste želatine namočimo v hladno vodo. Pustimo stati 5 minut, da se zmehčajo. Namočene liste nato odcedimo in jih raztopimo v vodni kopeli ali mikrovalovni pečici. Stopljeno želatino zmešamo s kavo in žlico sladkorja. Smetano vlijemo v posodo in ji dodamo cimet ter sladkor v prahu. Stepamo toliko časa, da se na površini pojavijo pokončni rožički. Primešamo kavo. Pripravljeno kremo naložimo v kozarce, v katerih bomo sladico postregli. Napolnimo jih do treh četrtin, nato pa jih za 3 do 4 ure (lahko tudi čez noč) shranimo v hladilnik, da se krema dobro ohladi in učvrsti. Sladico pred postrežbo poljubno dekoriramo s piškoti, nastrgano čokolado, karameliziranimi oreščki ipd.
In še namig: V kremo lahko vmešate 1-2 žlici mascarponeja, popestrite pa jo lahko tudi z dodatkom likerja (lešnikov, kavni, orehov ipd.) ali ruma.