Priprava

PIŠKOTNA PODLAGA

150 g OREO piškotnih koščkov stresemo v sekljalnik in jih zmiksamo v fin prah. Raztopimo maslo in ga zmešamo s piškotnim prahom. Tortni obroč nastavimo na premer 20 cm za višjo tortico ali 22 cm za nižjo. Po notranji strani ga obdamo z acetatno folijo. Piškotno zmes enakomerno potlačimo ob dno tortnega obroča.

KREMA

Pripravimo srednje veliko kozico, v katero vlijemo 200 ml sladke smetane in dodamo nalomljeno belo čokolado. Mešamo, da se čokolada popolnoma raztopi. 4 liste želatine namočimo v hladni vodi in počakamo, da se napojijo, nato jih ožamemo in dodamo vroči čokoladi. Mešamo belo čokoladno zmes, dokler se želatina popolnoma ne raztopi, nato kozico odstavimo in počakamo, da se ohladi. Preostalih 500 ml sladke smetane porabimo za pripravo stepene smetane. V belo čokolado dodamo 3 žlice stepene smetane, nato zmes primešamo k stepeni smetani. Dodamo oreo piškotne koščke. Kremo poravnamo, nato pa torto postavimo v hladilnik, da se krema učvrsti. Svetujemo, da torto kar čez noč pustite v hladilniku in jo pred serviranjem okrasite še z enim simbolom prihajajočih praznikov – z granatnim jabolkom.