ZGODBA, KI JO PRIPOVEDUJE RED BULL ILLUME

Red Bull Illume Image Quest 2021 je šesta izdaja največjega svetovnega tekmovanja najboljših pustolovskih in akcijskih športnih fotografij. Predstavlja najbolj ustvarjalne in očarljive fotografije na planetu, hkrati pa osvetljuje strast, življenjski slog in kulturo fotografov, ki so njihovi avtorji. Razstava prikazuje novo zbirko najboljših fotografij, ki so jih prijavili tisoči fotografov po vsem svetu. Predstavljene fotografije je pregledala in izbrala žirija Red Bull Illume, mednarodna komisija, ki jo sestavlja 53 foto urednikov in strokovnjakov za fotografijo. Skupno so pregledali 41.447 prijav in v petih krogih izbor izpeljali na način, da so izbrali 256 polfinalistov, 56 finalistov in 11 zmagovalcev kategorij, na koncu pa smo dobili skupnega zmagovalca Red Bull Illume Image Quest 2021. Poslanstvo Red Bull Illume je usmeriti pozornost na pogosto spregledane junake za kamero – fotografe, ki v objektov ujamejo čarovnijo.

»Ta edinstvena razstava najboljših fotografij iz pustolovskih in akcijskih športnih panog je res navdihujoča – ne gre je zamuditi. Red Bull Illume bo pri nas na ogled vse 21. junija 2022,« je danes s prihodom razstave na osrednji prostor Citycentra Celje povedala center managerka Darja Lesjak.

RED BULL ILLUME FOTOKNJIGA

Omejena izdaja fotoknjige vsebuje 256 najboljših fotografij Image Quest 2021, ki jih je izbrala žirija Red Bull Illume. Vsaka fotoknjiga je visokokakovostni trdo vezan unikat, ki je na voljo v le 3000 izvodih, ki so oštevilčeni in ožigosani. Spoznajte ljudi za objektivom, ki jih predstavljajo ekskluzivne biografije in zgodbe o fotografijah, ki so jih napisali finalisti sami. Svoj izvod lahko naročite na www.redbullillume.com/photobook, povpraševanje pa lahko oddate tudi na vam najbližji razstavni točki.
Lastnosti fotoknjige:
  • 256 najboljših fotografij Red Bull Illume Image Quest 2021;
  • ekskluzivne biografije in ozadja 56 finalistov;
  • posamezni izvod je žigosan s številko, serija je omejene naklade;
  • 348 strani, trda vezava dimenzije 295 x 295 mm, 170 g papir s satenastim mat premazom.