SES Slovenija skupaj z Unicefom na pomoč družinam v Ukrajini

V Ukrajini je ogroženih več milijonov otrok in njihovih družin. Tamkajšnji prebivalci se soočajo s hudo krizo, saj jim primanjkuje pitne vode, hrane, zdravil in sanitetnih pripomočkov. »Smo družbeno odgovorno podjetje, ki opazi stisko ljudi. S tem namenom smo ponudili svojo infrastrukturo za zbiranje sredstev za ukrajinske otroke,« je o sodelovanju z Unicefom dejal direktor SES Slovenija Toni Pugelj. Vseh pet nakupovalnih središč, ALEJA, Citypark in Center Vič Ljubljana, Citycenter Celje ter Europark Maribor bodo pomagali v dobrodelni akciji z namestitvijo promocijskega materiala, na najbolj frekventnih lokacijah. »Kriza v Ukrajini je globokih razsežnosti. Otroci in družine potrebujejo našo pomoč, zato vabimo vse obiskovalce, da jim s svojo donacijo pomagajo. Hvala, ker se boste odzvali,« je še pojasnil Pugelj.

Unicef dostavlja čisto pitno vodo, zdravstvene, higienske in nujne potrebščine za izobraževanje ter drugo nujno pomoč otrokom in družinam v stiski. Mobilne ekipe na terenu otrokom nudijo tudi psihosocialno pomoč, saj se mnogi med njimi zaradi kronične negotovosti spopadajo s travmo. »Unicef v Ukrajini že 25 let pomaga otrokom in njihovim družinam. Te dni je obseg pomoči potrebno občutno povečati, zato nujno potrebujemo vašo pomoč,« so dejali pri Unicefu.

Donacijo lahko obiskovalci preprosto opravite preko skeniranja QR kode z vmesnikom v spletni banki, ki je opravljena v nekaj sekundah. Donirali boste lahko tudi neposredno v živo v nakupovalnih središčih preko sodelavcev Unicefa. Donacija v višini 31,31 evra lahko zagotovi velik paket prve pomoči in zdravil, donacija v višini 40,26 evra lahko preskrbi eno družino z nujno pomočjo v obliki vode in sanitetnih ter higienskih pripomočkov, donacija v višini 67,10 evra lahko zagotovi šolske potrebščine za nadaljevanje šolanja 20 otrokom in donacija v višini 107,36 evra lahko zagotovi 16.000 tablet za prečiščevanje vode.