Pomoč prizadetim v poplavah

pet, 25 avgusta 2023

SES-ove nakupovalne destinacije v Sloveniji in Spar Slovenija prizadetim v poplavah donirala 280.000 evrov pomoči

Hitra pomoč je dvojna pomoč. Obe sestrski podjetji SPAR Slovenija in SES-ove nakupovalne destinacije v Sloveniji (ALEJA Ljubljana, CITYPARK Ljubljana, CENTER VIČ Ljubljana, CITYCENTER Celje in EUROPARK Maribor) z donacijo pomagata lajšati stiske po hudih neurjih v Sloveniji. V torek, 22. avgusta, je Toni Pugelj, direktor SES Slovenija, Zvezi prijateljev mladine predal 100.000 evrov v obliki darilnih bonov DESETAK. Porabili naj bi se predvsem za nakup novih gospodinjskih aparatov, živil, oblačil in drugega. SPAR Slovenija je lokalne skupnosti, organizacije in svoje zaposlene podprl z donacijami v vrednosti 180.000 evrov.

»V teh težkih časih, ko se naša država sooča s posledicami velike naravne katastrofe, smo šokirani in se zavedamo svoje odgovornosti, da stopimo skupaj in pomagamo vsem, ki potrebujejo našo pomoč. Zato smo se odločili za donacijo, da izrazimo svojo solidarnost z vsemi prizadetimi, ki so izgubili svoje domove in premoženje,« je dejal Toni Pugelj, direktor SES Slovenija.

Takoj je ukrepala tudi sestrska družba SES Slovenija – SPAR Slovenija, ki je podprla več kot 20 lokalnih organizacij in skupnosti z več kot 180.000 evrov vrednimi donacijami. »Skupaj smo v teh ključnih trenutkih prehodili pomembno pot solidarnosti, sočutja in močnega skupinskega duha. Najprej smo se lokalno omrežili in šli skupaj na prve bojne črte, da bi pomagali našim zaposlenem in lokalnim skupnostim, prizadetim v poplavah. Nesebično smo v teh težkih časih darovali svoj čas, energijo in sredstva za zagotavljanje podpore in pomoči prizadetim stanovalcem in našim zaposlenim,« je povedal David Kovačič, direktor SPAR Slovenija.

Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Moste – Polje, je bila vidno ganjena nad potezami sestrskih podjetij: »Takšna pomoč je res velik prispevek za vse ljudi, ki se v teh dneh soočajo z velikimi izzivi. Zelo smo veseli, da ste izbrali nas in da skupaj lahko pomagamo številnim družinam na območjih Slovenije, ki so jih poplave najbolj prizadele.«

Citycenter Celje pomaga

Med številnimi dobrodelnimi dejanji, s katerimi se v teh dneh pomaga številnim družinam, ki so utrpele socialno in materialno škodo zaradi neurja in poplav, je Citycenter Celje zagotavljal brezplačne obroke gasilcem, civilni zaščiti in policistom, ki so skrbeli za zaščito in reševanje v Celju in širši regiji. »Poskrbeli smo za 500 toplih obrokov v Citycentru Celje in na terenu. Poleg tega smo v okviru dobrodelnega sklada Citycentrovo srce namenili pomoč v višini 500 eurov v obliki darilnih bonov Desetak družini s šoloobveznimi otroki iz Mislinje,« je pojasnila Darja Lesjak, center managerka Citycentra Celje.

Prav tako so otrokom iz družin, ki jih je prizadelo neurje na celjskem področju, razdelili darilne bone za bungee trampolin. Dobrodelno akcijo so izvedli sodelovanju s podjetjem Jump in Centrom za socialno delo Celje.  »Da bi po nedavnih uničujočih poplavah vsaj nekoliko polepšali počitnice otrokom iz prizadetih družin, sem se odločil, da jim podarimo darilne bone, ki jih bodo otroci lahko izkoristili do konca avgusta in uživali na našem bungee trampolinu, ki se to poletje nahaja na osrednjem prostoru Citycentra Celje,« je povedal Jurij Pregelj iz podjetja JumP.

Citycenter Celje pomaga