CITYCENTER CELJE VABI VSE NEUVELJAVLJENE GLASBENE SKUPINE K PRIJAVAM NA CITYBAND 2023

V Citycentru Celje smo že 13. leto zapored razpisali glasbeni natečaj Cityband, ki daje priložnost glasbenim navdušencem vseh glasbenih zvrsti popularne glasbe. Cityband je odlična priložnost za obetavne glasbenike za nastop na velikem odru in predstavitev širšemu občinstvu. Doslej se je nanj prijavilo že več kot 160 neuveljavljenih glasbenih skupin iz cele Slovenije – nekatere celo večkrat.

Prijave na Cityband vse do 1. junija

Prijave na natečaj Cityband 2023 so odprte do 1. junija 2023, in sicer preko prijavnice. Prijavijo se lahko še neuveljavljene glasbene skupine. To so skupine, ki še nimajo javno izdane ene ali več skladb, na kateremkoli nosilcu zvoka, in si preko tega natečaja zagotovijo javni nastop, se predstavijo pred občinstvom in hkrati osvojijo eno od privlačnih nagrad.

Zmagovalca Cityband 2023 predskupini na koncertu Mi2 z gosti

Že tradicionalno bo natečaj dobil dva zmagovalca. Prvega bo izbrala strokovna komisija v sestavi Tone Kregar, Rok Drobež in Manca Trampuš in bo prejel dva snemalna dneva v profesionalnem studiu. Drugega zmagovalca pa bodo določili poslušalci (glasovanje na facebook strani Citycentra Celje), ta bo prejel darilne bone Desetak v vrednosti 500 eurov. Oba zmagovalca bosta nastopila kot predskupini na velikem koncertu Mi2 z gosti, ki bo na zunanjem parkirišču Citycentra Celje v četrtek, 29. junija 2023.

Cityband odskočna deska številnim obetavnim glasbenikom

Doslej se je izkazalo, da je lahko tovrsten glasbeni natečaj odskočna deska za nadaljnji glasbeni uspeh mnogokatere skupine. Do sedaj so se namreč na natečaj prijavile tudi glasbene skupine, ki so danes prepoznavne na slovenski glasbeni sceni. Velja omeniti skupine Joker Out, LPS, Lumberjack, Hogminister pa tudi narodno-zabavni Ansambel Greh. V želji, da mladi pokažejo svojo kreativnost in trud, vabijo k prijavam na natečaj vse še neuveljavljene glasbene ustvarjalce.