Nove, sodobne e-polnilnice v parkirni hiši

čet, 1 decembra 2022

Usmerjeni v trajno mobilnost

V Citycentru Celje je odslej kar 10 sodobnih električnih polnilnic, ki se pridružujejo mreži polnilnic družbe Elektro Ljubljana. Na Celjskem je to največje število e-polnilnic za električna vozila na enem mestu, vključene pa so v sistem »Gremo na elektriko«.

Zelena prihodnost v 1. nadstropju parkirne hiše

Nove in sodobne e-polnilnice se nahajajo v 1. nadstropju parkirne hiše. Uporabniki jih lahko uporabljajo z apllikacijo “Gremo na elektriko” (GNE), ki jo je mogoče uporabljati v treh verzijah, in sicer Android, iOS in v spletni različici (polnilnice.gremonaelektriko.si). Registracija je brezplačna, omogoča tudi gostovanje tujih uporabnikov in se izvede v nekaj trenutkih. Po registraciji v aplikaciji GNE pa lahko uporabniki pridobijo tudi brezstično kartico GNE (le predplačniški uporabniki).

„Z mislijo, da je med obiskovalci Citycentra Celje čedalje več uporabnikov električnih vozil, smo postavili kar 10 novih električnih postaj, ki se nahajajo na zato posebej urejenem delu parkirne hiše, na vzhodni strani 1. nadstropja, v smeri Resljeve ulice. Ta „zelena“ parkirna mesta so posebej označena in opremljena z navodili za uporabnike. Strategija našega centra, največjega nakupovalnega središča na Celjskem, je jasno začrtana v smeri zelenega prehoda, zato bomo tudi v prihodnje vlagali v zelene tehnologije,“ je ob predstavitvi e-polnilnic pojasnila center managerka Darja Lesjak.

V Citycenter Celje ste vabljeni vsi uporabniki električnih prevoznih sredstev. Za svoje električno vozilo lahko poskrbite v času obratovanja nakupovalnega središča enostavno in brez skrbi – med nakupovanjem, obiskom kavarne ali restavracije v Citycentru Celje.

Več o aplikaciji za uporabo električnih polnilnic – aplikacija.