Junijska doživetja: šport, glasba in adrenalinska zabava

sre, 7 junija 2023

PESTRO JUNIJSKO DOGAJANJE V CITYCENTRU CELJE

V Citycentru Celje bomo v poletje vstopili s pestrim dogajanjem. Za obiskovalce pripravljamo ob zaključku že 13. natečaja Cityband 2023 veliki koncert Mi2 z gosti, adrenalinske in športne aktivnosti ter tradicionalni mednarodni plesni dogodek »Break the floor«.

Aktivnosti posvečene športu – košarka, rolanje in kolesarstvo

V okviru dogodka 29. DIRKA PO SLOVENIJI bodo med 13.-17. junijem na osrednjem prostoru Citycentra Celje potekale številne zanimive, kolesarsko obarvane aktivnosti: prodaja navijaških izdelkov, spremljanje dirke v živo (TV Big Bang). Lepo vabljeni, da se nam pridružite v torek. 13. junija, ob 16. uri, ko bo Citycenter Celje obiskal državni prvak v kolesarstvu v cestni vožnji Kristijan Koren.

Športno dogajanje se bo nadaljevalo v soboto, 17. junija, s tradicionalnim kvalifikacijskim turnirjem »Ulična košarka 3 na 3«. Ekipe bodo razvrščene v pet starostnih kategorij, in sicer bodo zajemale igralce od 4. razreda osnovne šole pa vse do 4. letnika srednje šole – tako za fante in dekleta. Prijave že potekajo na naši spletni strani. Med tekmami bodo potekale tudi zanimive aktivnosti in zabava za vse udeležence: metanje trojk in igre presenečenja. Najboljše tri ekipe v vsaki kategoriji bodo prejele medalje in se uvrstile na finalni turnir, ki bo letos potekal 9. septembra v Ljubljani. Tam se bodo ekipe borile za naslov Prvaka Slovenije v ulični košarki 2023.

Športno doživetje v Citycentru Celje pripravlja tudi športno društvo Gibitus. Med ponedeljkom, 19. in petkom, 23. junija, bo potekal tečaj rolanja pod strokovnim vodstvom usposobljenih vaditeljev, ki bo namenjen začetnikom in tistim, ki si želijo izpopolniti svoje znanje rolanja. Tečaj bo potekal med 17. in 19. uro na zgornjem nadstropju parkirne hiše Citycentra Celje.

Koncert Mi2 z gosti in dveh zmagovalcev Cityband 2023

Na tradicionalni glasbeni natečaj Cityband, ki bo tudi letos dobil dva zmagovalca, se je prijavilo 17 še neuveljavljenih glasbenih skupin iz cele Slovenije. Prvega bo izbrala strokovna komisija (Tone Kregar, Rok Drobež in Manca Trampuš), drugega pa poslušalci na facebook strani Citycentra Celje. Zmagovalec strokovne komisije bo za nagrado prejel dva snemalna dneva v profesionalnem studiu, zmagovalec po mnenju poslušalcev pa darilne bone Desetak v vrednosti 500 eur.

Obe zmagovalni skupini, ki bosta poleg nagrade osvojili naslov Cityband 2023, bosta nastopili kot predskupini zasedbe Mi2 z gosti na zaključnem dogodku. Ta bo v četrtek, 29. junija 2023, s pričetkom ob 19. uri na zunanjem parkirišču Citycentra Celje pri Gala Caffe. Skupina Mi2 bo nastopila s petimi gosti, frontmani priljubljenih slovenskih zasedb, in sicer se jim bodo na odru pridružili Matevž Šalehar – Hamo, Boštjan Dermol (Nude), Tine Matjašič (Alo!Stari), Manca Trampuš (Koala Voice) in Tomislav Jovanović – Tokac (Dan D). Obeta se torej nepozabno doživetje glasbenega začetka poletja.

16. mednarodni plesni dogodek »BREAK THE FLOOR«

Citycenter Celje bo tudi letos gostitelj največjega mednarodnega plesnega dogodka »BREAK THE FLOOR« s prijavljenimi udeleženci iz več kot 33-ih držav. Na tradicionalno, že 16. ponovitev plesnega dogodka, katerega organizator je Dejan Gregl, v Celje prihajajo mlajši kot tudi že zelo izkušeni plesalci in sodniki breakdance plesne zvrsti. Dogodek se bo odvijal na ploščadi pred glavnim vhodom Citycentra Celje, v petek, 30. junija, in v soboto, 1. julija 2023, od 17. ure dalje. Vstop pa je brezplačen.

Adrenalinsko poletje – zabava za vse generacije

Na osrednjem prostoru Citycentra bo tudi letošnje poletje zelo živahno, saj bo ponovno na voljo adrenalinska naprava »bungee« trampolin, ki je primeren za otroke od 3 let naprej, omogoča pa skoke v višino do 7m. Vsi željni poletne poslikave telesa, bodo ponovno lahko izbirali med več kot 300 različnimi motivi za začasen tattoo.  

Za najbolj pogumne in željne hitre vožnje pa je na vrhnjem parkirišču Citycentra Celje že na voljo karting steza