Prvo junijsko soboto ponovno zaznamovalo kolesarjenje iz šestih sosednjih občin.

Kolesarsko druženje je minulo, prvo junijsko soboto privabilo številne ljubitelje rekreativnega kolesarjenja na Celjskem. Pedala so zavrtele predvsem družine z otroki iz sosednjih občin: Slovenske Konjice, Šentjur, Štore, Vojnik in Žalec. Pa tudi iz Celja, kjer je bil pred Citycentrom Celje poleg 33-kilometrske celjske trase tudi štart t.i. »junior« trase, ki je še posebej prilagojena najmlajšim udeležencem, saj je pot speljana po kolesarski stezi od Citycentra Celje do Proseniškega, kjer so otroke na polovici prevožene poti na »okrepčevalnici« poleg pijače in malice zabavali mladi glasbenik na harmoniki in maskoti Cinko in Cinka.

»Čestitke vsem, ki so se udeležili prireditve NA KOLO 2022, saj so prav vsi uspešno prevozili trase: od tiste najdaljše in najzahtevnejše iz Slovenskih Konjic do otroške trase in najmlajših udeležencev, ki so nabirali svoje prve pomembne kolesarske izkušnje. Prav vsi so se zbrali na skupnem cilju pred Citycentrom Celje, kjer smo poskrbeli za toplo malico in zabavno druženje ter bogat nagradni sklad – nagrade so prispevali pokrovitelji dogodka in prodajalne Citycentra Celje,« je ob jubilejnem 15. kolesarjenju povedala Snežana Delakorda, vodja agencije Prima komunikacije, organizator kolesarskega dogodka in dodala: » Nenazadnje gre zahvala vsem šestim občin, ki že vsa leta podpirajo kolesarko akcijo NA KOLO, in Citycentru Celje, ki je tradicionalno generalni pokrovitelj dogodka in gostitelj druženja vseh udeležencev«.

Da je bilo dogajanje na ciljnem prizorišču res pestro so poskrbeli tudi ZŠAM s kolesarskim poligonom, nagradna igra »kolo sreče«, Big bang-ov poligon s skiroji na električni pogon ter okrepčilo s toplo malico iz Restavracije Interspar ter osvežitev s sadnimi smutiji, ki so si jih udeleženci naredili kar sami na posebnem »smuti bajku«. Tega je zagotovil Zavod vozim – akcija »Celje se vozi s kolesom«. Glavno nagrado Rogovo kolo iz prodajalne Hervis pa je prejel mladenič Luka, ki se je nagrade zelo razveselil in se z novim kolesom z veseljem odpeljal proti domu.