Še
00 Dan
00 Ura
00 Min
00 Sek
: : :
do zaključka prijav na NAJ CITYCENTER STIL

Citycenter Celje v znamenju mode in spektakla

tor, 25 aprila 2023

SPOMLADANSKI DNEVI MODE »MOČ MIRU« NAVDUŠILI OBČINSTVO

V nakupovalnem centru Citycenter Celje, sicer znanem kot najbolj priljubljenem mestu nakupovanja, druženja in številnih doživetij na Celjskem, so se pretekli konec tedna odvili spomladanski dnevi mode »Moč miru«. Gledalci posebnega dogodka za povabljene goste so modni glasbeno – vizualni spektakel »Moč miru« z aktualnim osrednjim sporočilom, da je potrebno v življenju imeti v sebi moč in mir, poimenovali večer presežkov.

Na modnih revijah smo predstavili sodobne modne smernice, ki jih ponujajo trgovski partnerji oziroma blagovne znamke oblačil, obutve, modnih dodatkov in dekorativnih izdelkov pod streho Citycentra Celje. V svet spektakla so gledalce popeljala številna znana imena iz sveta mode, glasbe in zabave. Navdušila je pevka Maja Keuc – Amaya ob živi glasbeni spremljavi posebej izbrane zasedbe simfoničnega orkestra pod taktirko dirigenta Matjaža Brežnika in osmih spremljajočih pevk, ki jih vodi vsestranska glasbenica Karin Zemljič. Za izjemno glasbeno izkušnjo je poskrbel skladatelj in aranžer Peter Tovornik, ki je prav za to priložnost napisal aranžmaje za glasbo. DJ Minless (Mitja Novak) pa je z elektronsko glasbeno spremljavo na odru dal glasbeni podobi še poseben pečat. Nepogrešljivi del Citycentrovih tradicionalnih modnih revij so poleg manekenk in manekenov (Nika Kar, Laura Škovrc, Gea Erjavec, Nastasja Prihoda…) tudi plesalci, tokrat iz plesne šole Bolero s koreografijo Matevža Česna.

Idejo za letošnjo temo »Moč miru« smo zastavili že pred tremi leti, a je dandanes še toliko bolj aktualna, pove center managerka Ciytcentra Celje Darja Lesjak, ki je tudi del ustvarjalno – produkcijske ekipe tega dogodka. Modno – glasbene spektakle v Citycentru Celje pripravljamo že deset let. Znani smo po še posebej atraktivnem zaključnem modnem izhodu modelov v spodnjem perilu, ekstravagantnem nakitu in modnih dodatkih, tudi cvetja – letos v nežni belini s prihodom glamurja in mistike. Pri sestavi stylingov je stilistka Sonja Rigler pozorna na modne novosti in tematiko dogodka. Pri svojem delu je rada drzna in poskrbi, da se vsaka blagovna znamka pokaže v najboljši luči. Nena Horvat iz marketinga pa doda, da z veseljem opažajo, da predstavljene modne kolekcije navdušijo občinstvo, ki si po modnih revijah želi kupiti »ravno tisto kombinacijo« z modne piste. O plesnem izzivu pa je koreograf in plesalec Matevž Česen povedal, da je v koreografiji poskušal najti ravnotežje med močjo in mirom. Gre za plesno verzijo sodobnega in modern plesa z baletnimi prvinami. Verjame, da so plesne točke izražale dinamiko, kar je tudi sama tema dogodka – moč in mir hkrati.

V soboto je bila na ogled prav posebna modna revija z »mini« manekeni in plesnim nastopom mladih plesalcev iz Plesnega foruma Celje in koreografinje Gee Erjavec.