Cityband 2023 – natečaj za neuveljavljene glasbene skupine od leta 2011

pon, 26 junija 2023

V PRIČAKOVANJU VELIKEGA KONCERTA MI2 Z GOSTI IN NAGRAD ZA OBA ZMAGOVALCA NATEČAJA CITYBAND 2023

Citycenter Celje pripravlja ob zaključku natečaja za neuveljavljene glasbene skupine Cityband 2023 v četrtek, 29. junija 2023, ob 19. uri veliki koncert skupine Mi2 z gosti. Na koncertnem prizorišču na zunanjem parkirišču Citycentra Celje (pri Gala Caffe) bodo nastopili frontmani priljubljenih slovenskih glasbenih skupin: Matevž Šalehar – Hamo, Boštjan Dermol (Nude), Tine Matjašič (Alo!Stari), Manca Trampuš (Koala Voice) in Tomislav Jovanović – Tokac (Dan D).

Tradicionalni glasbeni natečaj Cityband, že trinajsti po vrsti, je tudi letos dobil dva zmagovalca, ki se bosta publiki predstavila pred velikim koncertom Mi2 z gosti. Prvega zmagovalca je izbrala strokovna komisija (Tone Kregar, Rok Drobež in Manca Trampuš), drugega pa poslušalci na facebook strani Citycentra Celje. Tone Kregar iz rokovske skupine Mi2 je po ocenjevanju letošnjih skladb neuveljavljenih  glasbenih skupin, kar 17 se jih je prijavilo na natečaj Cityband 2023, strnil svoje opažanje: »Z veseljem lahko povem, da je splošni vtis veliko boljši od tistega v zadnjih letih. Vsi bendi, z redkimi izjemami, zelo obetajo, njihove pesmi pa so že zdaj, kljub mladosti avtorjev in izvajalcev, več kot spodobne. Kar posredno pomeni, da tudi vaš, Citycentrov glasbeni natečaj konkretno prispeva k dvigu kakovosti slovenske glasbe.«

Darja Lesjak, center managerka Citycentra Celje, je ob pričakovanju velikega koncerta povedala: »Da je natečaj Cityband prepoznaven v širšem slovenskem prostoru, potrjuje veliko število prijavljenih glasbenih skupin iz cele Slovenije. Marsikdo med njimi zbira pogum, da se prvič predstavi širši publiki, drugi so morda že bolj izkušeni »garažni« bandi, ki pa iščejo priložnost, da jih občinstvo bolje spozna oz. jih navduši z avtorskimi komadi. Dobra motivacija za vse skupine pa sta tudi nagradi Citycentra Celje za oba finalista.« Na koncertu Mi2 z gosti na zunanjem parkirišču Citycentra Celje se bosta namreč zmagovalca natečaja Cityband 2023 predstavila publiki na velikem odru in prejela nagradi: dva snemalna dneva v profesionalnem studiu ter darilne bone Desetak v vrednosti 500 eurov. Letošnja zmagovalca sta skupini Slow Monkeys po izboru poslušalcev na facebooku ter Dva ponoči, ki jo je izbrala strokovna komisija.

Koncert Mi2 z gosti je brezplačen, vendar bo vstop na dogodek mogoč le z vstopnico. Zadnjih 100 vstopnic je možno dobiti le še v nagradni igri, ki poteka na facebook strani Citycentra Celje do torka, 27. junija. Število vstopnic je omejeno.