16. največji mednarodni plesni dogodek Break the floor

pon, 3 julija 2023

PESTRO IN ATRAKTIVNO PLESNO, BREAKDANCE DOGAJANJE PRED CITYCENTROM CELJE

V Citycentru Celje smo minuli konec tedna na ploščadi pred glavnim vhodom ponovno gostili največji mednarodni plesni dogodek »BREAK THE FLOOR« z 286 prijavljenimi udeleženci iz kar 40 držav s celega sveta. Na 16. ponovitev plesnega dogodka so v Celje prišli mlajši kot tudi že zelo izkušeni plesalci in sodniki breakdance plesne zvrsti. Pester tekmovalni program se je odvijal v petek in soboto, nedelja pa je bila rezervirana za sproščeno druženje in zabavo vseh sodelujočih.

Organizator dogodka Break the floor Dejan Gregl je z izvedbo dogodka zelo zadovoljen: »Iskrena hvala Citycentru Celje, ki nas že vrsto let podpira in brez katerega tega dogodka na taki ravni sploh ne bi mogli izpeljati. Breakdance, ki je sicer pomemben del hip-hop kulture in prava paša za oči, postaja vedno bolj priljubljen med mladimi, kar dokazuje tudi številna udeležba in pripravljenost tekmovalcev, ki so prišli vse od Južne Amerike do Južne Koreje.«

Breakdance beseda se sicer uporablja zgolj v komercialne namene, originalni izraz pa je sicer breaking. In ravno breaking je postal del olimpijske družine, ko se je uvrstil v program olimpijskih iger leta 2024. Zato se številni plesalci že pridno pripravljajo na veliko tekmo v Parizu.