15. gremo vsi Na kolo

pon, 23 maja 2022

NA KOLO 2022: TRADICIONALNO DRUŽINSKO REKRATIVNO KOLESARJENJE BO PONOVNO ZDRUŽILO ŠEST SOSEDNJIH OBČIN

»Po dveh letih premora, ki ga je povzročila pandemija koronavirusa, letos nadaljujemo z dolgoletnim tradicionalno rekreativnim družinskim kolesarjenje NA KOLO, ki ga že 15. zapored pripravljamo v šestih sosednjih občinah širše celjske regije s skupnim ciljem pred Citycentrom Celje. Letos bo prireditev potekala v soboto, 4. junija. V primeru slabega vremena sta nadomestna datuma 11. in 18. junij 2022,« je uvodoma pojasnila Snežana Delakorda, vodja agencije Prima komunikacije, organizator kolesarskega dogodka.

6 ŠTARTNIH MEST S SKUPNIM CILJEM

Z namenom, da bodo kolesarji vseh generacij varno in sproščeno vozili po trasah kolesarskega dogodka NA KOLO 2022, so štart na celjski trasi podaljšali, in sicer se bo možno odpraviti na pot s štartnega mesta pred Citycentrom Celje v soboto, 4. junija, med 10. in 11. uro. Na štartnih mestih v ostalih občinskih središčih: Slovenske Konjice, Šentjur, Štore, Vojnik in Žalec pa se bodo kolesarji podali na pot ob 10.uri. Prav tako bo 10.00 štart otroške trase pred Citycentrom Celje. Ta trasa je posebej prilagojena najmlajšim udeležencem, saj je pot speljana po kolesarski stezi od Citycentra Celje do Proseniškega, kjer bosta otroke na polovici prevožene poti na »okrepčevalnici« poleg pijače in malice zabavali maskoti Cinko in Cinka ter mladi glasbeniki.

UGODNE PREDPRIJAVE NA SPLETU

»Vse zainteresirane udeležence vabimo, da izkoristijo možnost ugodnejše predprijave, ki znaša 12 eur oz. 10 eur za kupce ECE, in sicer vse do 2. junija. Prijavni obrazec se nahaja na spletni strani www.na-kolo.si, kjer lahko ob prijavi tudi označite, če se želite po celjski trasi peljati z eKolesCEm. Na dan dogodka znaša štartnina 20 eurov na odraslega udeleženca, družine pa lahko izkoristijo možnosti družinske prijavnine, ki znaša 30 eurov. Za otroke do 15. leta starosti bo tudi letos prijavnina brezplačna,« je povedala Snežana Delakorda.

MAJICA, MALICA IN KOLO SREČE

Vsak udeleženec kolesarskega dogodka prejme spominsko majico ter osvežitev na trasi, na cilju pred Citycentrom Celje pa kolesarji dobijo še toplo malico in sladoled ter zabavno nagradno žrebanje »KOLO SREČE« s številnimi nagradami, ki jih bodo prispevali pokrovitelji dogodka in prodajalne Citycentra Celje. Vsi udeleženci se bodo prav tako potegovali za tri glavne nagrade.

ODLIČEN DAN NA KOLESU ZA VSO DRUŽINO

»Družinsko kolesarjenje je ena od boljših rekreacij za vso družino. Ravno zato že vsa leta podpiramo to akcijo – Na kolo je dejansko Citycentrov tradicionalni dogodek. Vesela sem, da bomo ponovno množično zavrteli pedala in se sproščeno družili. Nenazadnje je kolesarjenje poleg skupnega aktivnega preživljanja časa tudi odlična oblika trajnostne oblike mobilnosti in s tem dajemo tudi dober zgled in motivacijo otrokom,« je povedala Darja Lesjak, center managerka Citycentra Celje, ki že vsa leta kot generalni pokrovitelj podpira ta kolesarski dogodek.

VARNO NA KOLO

Na vseh trasah je velik poudarek na varnosti udeležencev oziroma varni vožnji, kar zagotavlja številna ekipa spremljevalnega osebja – spremstvo policije in redarjev na motorjih, na bolj izpostavljenih točkah po vseh trasah so prisotni tudi reditelji.

»Da bodo razmere na trasah kar se da varne, je tokrat zelo dobrodošlo, da se je štart na celjski trasi raztegnil med 10. in 11. uro, saj se po tej trasi vozi največ udeležencev. Na ta način bodo kolesarji lahko bolje vzdrževali varnostno razdaljo – vedno namreč vozimo drug za drugim, prav tako je dandanes potrebno še posebej poudariti, da med kolesarjenjem ne uporabljamo mobilnih telefonov ali drugih naprav, ki motijo našo pozornost,« je o varnosti izpostavil Edi Baumkirher, inšpektor v oddelku za cestni promet PU Celje in dodal: »Vsak udeleženec se mora zavedati, da je zanj ključno upoštevanje cestno prometnih predpisov in da s tem prispeva k varnosti soudeležencev. Naša naloga je, da vsako leto znova opozorimo udeležence na pravila varnega kolesarjenja. Med drugim tudi na obvezno uporabo kolesarske čelade za otroke do 18. leta – tudi vsem ostalim udeležencem jo zelo priporočamo. Prav tako je pred kolesarjenjem potrebno preveriti tehnično brezhibnost kolesa.«

KOLESARSKA MALICA S »SMUTI BAJKOM«

V sodelovanju z Zavodom Vozim so na novinarski konferenci v Citycentru Celje ob predstavitvi dogodka novinarjem pripravili prav posebno kolesarsko malico s t.i. »smuti bajkom«. Predstavniki medijev so si lahko z vrtenjem pedal sami pripravili zdravo in okusno malico.