ODPRTO - Nakupovalno središče Citycenter Celje

Show menu

Nakupovalno središče Citycenter Celje

Naslov nakupovalnega centra:
Citycenter Celje
(popolno ime: EUROMARKT CENTER d.o.o., PE Citycenter Celje)
Mariborska cesta 100
SI - 3000 Celje

Sedež podjetja:
Euromarkt Center d.o.o.
Moskovska ulica 4, 1000 Ljubljana
SI - 1000 Ljubljana

Kontakt:
T: +386 (0)3 425 12 50 
F: +386 (0)3 490 12 50
E: info@city-center.si
ODPIRALNI ČASKONTAKTI
Vizija in poslanstvo
Dolgoročna vizija Citycentra je ostati vodilno nakupovalno središče v Celju in širši okolici. 

Našim obiskovalcem in kupcem želimo najboljše počutje, ki ga ustvarjajo bogata in pestra ponudba v prodajalnah, mirno in urejeno nakupovalno okolje, dostopna in prostorna parkirna hiša, prijazne storitvevarnost in nepozabne dogodke.

Uprava Citycentra zato namenja največ pozornosti kakovosti prodajnih storitev, tudi s pomočjo izobraževanja, ter s tem doseganja skupne prodajne vizije vseh, ki želijo, da Citycenter Celje postane sinonim za najboljše nakupe in prijetno počutje.
Osnovni podatki
Popolno ime EUROMARKT CENTER d.o.o., PE Citycenter Celje
Matična številka 6378242000
ID za DDV SI95803009
Davčna številka 95803009
Osnovna dejavnost Trgovina
Center manager Darja Lesjak
Število zaposlenih 800
Citycenter skozi zgodovino

Od leta 1995, ko je bila otvoritev prvega dela Centra Interspar Celje in v letu 1997, ko se je končala dograditev Centra z delom proti Baumaxu, so do danes ostale samo še fotografije in spomini. Širitev nakupovalnega središča se je začela decembra 2004, potekala je v sedmih fazah, skupno pa je dograditev trajala 14 mesecev. Investitor del je ASPIAG management AG v sodelovanju s podjetjem Spar Slovenija d.o.o. Nakupovalno središče sta arhitekturno zasnovala Heinz H. Brunner in Zuschnig Georg. Vrednost investicije obnove in širitve znaša več kot 10 milijard SIT, kar znaša okoli 44 milijonov evrov.

Prenovljen Center Interspar Celje je odprl vrata 15. marca 2006. Po dobrem letu dni obnove in širitve je na voljo poleg dosedanjih 19.761 kvadratnih metrov še okoli 14.500 kvadratnih metrov novih prodajnih površin, kar je skupno okoli 32.000 kvadratnih metrov s številnimi novimi blagovnimi znamkami. Število prodajaln in gostinskih lokalov se je povečalo s 33 na 81, s tem pa Citycenter postal največje nakupovalno središče na Celjskem in drugo največje v severovzhodni Sloveniji.

S širitvijo se je v Citycentru povečalo tudi število zaposlenih. Poleg prvotno 300 zaposlenih se je v njem zaposlilo še okoli 250 delavcev, tako pa je Citycenter pripomogel tudi k zmanjšanju brezposelnosti na celjskem. Danes je v Citycentru več kot 90 lokalov in nekaj več kot 800 zaposlenih.

Pred obnovo in širitvijo je promet Center Interspar Celje znašal okoli 15 milijard tolarjev letno. Glede na gradbena dela in delno zaprtje trgovin v centru je bil promet nadpovprečen, kar kaže na lojalnost kupcev in obiskovalcev. Ob tem pa ne smemo pozabiti omeniti, da smo kljub težkim gradbenim in vremenskim razmeram beležili vedno večji obisk.

Največ novih obiskovalcev v prenovljenem centru prihaja predvsem iz Celja ter ožje in širše regije, prav tako pa smo ponosni, da nas obiščejo tudi številni obiskovalci iz Zasavja, Kozjanskega, Koroške, prav tako iz smeri Maribora in Ptuja. Vedno večji obisk pa beležimo kupcev iz sosednje Hrvaške.

Novembra 2014 nam je ponovno uspelo!

Povečali smo Citycenter za številne nove in prenovljene trgovine in s tem poskrbeli, da bodo nakupi še prijetnejši in izbira še večja in še naprej  »vse« najboljša.