V Citycenter Celje prihaja največji Lego festival - Citycenter

V Citycenter Celje prihaja največji Lego festival

10. 9. 2018
V Citycenter Celje prihaja v sredo, 19. septembra, največji Lego festival doslej. Otroci in vsi mladi po duši bodo lahko vse do nedelje, 30. septembra, svojo ustvarjalnost izrazili ob sestavljanju priljubljenih kock v največji Lego igralnici na osrednjem prostoru nakupovalnega središča. Obiskovalcem bodo med sprehodom po nakupovalnih ulicah na ogled ogromne skulpture iz kock. Nekatere so tako velike, da tehtajo celo več kot 100 kilogramov, med njimi tudi skulptura dinozavra in liki iz kultnega filma Vojna zvezd.  Ob vikendih se bodo odvijala različna tekmovanja. Organizatorji tako obljubljajo neskončne možnosti za zabavo za prav vse generacije.
LEGO DOGODIVŠČINA ZA VSO DRUŽINO
»Vesela sem, da v Citycentru Celje ponovno gostimo Lego Festival. To bo raj za domišljijo in ustvarjanje! Kot mnogo drugih otrok sem se v otroštvu tudi sama zelo rada igrala z Lego kockami, zato bom zagotovo kaj sestavila v naši veliki Lego igralnici, kjer bo na stotisoče kock. Novost festivala pa je tudi kotiček Lego Technic, ki bo še posebej zanimiv »velikim otrokom« in vsem tistim s konstruktorsko žilico,« je v pričakovanju festivala, ki so ga v Celju že gostili pred dvema letoma, povedala Darja Lesjak, center managerka.
LEGO IGRALNICE IN VEČ KOT 100 LEGO NAGRAD NA TEKMOVANJIH
Lego igralnice bodo odprte vsak dan, in sicer od ponedeljka do sobote, med 10. in 12. uro ter med 16. in 19. uro, v nedeljo pa med 10. in 14. uro. Otroci in starši se bodo lahko pomerili tudi na tekmovanjih, kjer bodo še dodatno izrazili svojo ustvarjalnost ter sledili svoji domišljiji in se tako potegovali za več kot 100 Lego nagrad. Preizkusili se bodo lahko v sestavljanju najvišjega stolpa in kreativnih skulptur iz rdečih kock, tekmovali v »Lego ribarjenju« in sestavljanju kock Lego Technic. Razpored tekmovanj je objavljen na spletni strani Citycentra Celje.
ZAČETKI LEGO KOCK
Oče Lego kock je bil danski mizarski mojster Ole Kirk Christiansen, ki je sprva, podjetje je ustanovil leta 1932, izdeloval lesene igrače. Podjetje je dve leti kasneje poimenoval Lego. Vzel je prvi dve črki danskih besed »Leg godt«, kar pomeni »igrati dobro«, in jih povezal, ne da bi se zavedal, da je en pomen te skovanke v latinščini »dajem skupaj«. Danes se Lego izdelki prodajajo v več kot 130 državah, vsak prebivalec Zemlje pa ima v povprečju 94 Lego kock. Podjetje letno proizvede približno 500 milijonov figuric, od nastanka te igrače do danes pa je bilo izdelanih približno 700 milijard Lego elementov. In tako so danes lego kocke med najbolj priljubljenimi in najbolj razširjenimi tovrstnimi igračami po svetu.
LJUBLJANA – MARIBOR - CELJE
Največji Lego festival pri nas je v preteklem mesecu navdušil številne ljubitelje kock v ljubljanskem Cityparku in v Europarku v Mariboru. V celjskem Citycentru ga tako z veseljem pričakujejo in Lego navdušencem obljubljajo nepozabno dogodivščino.

Citycenter Celje – upravlja SES Spar European Shopping Centers

Citycenter Celje, ki ga upravlja podjetje SES Spar European Shopping Centers, ponuja več kot 90 trgovin, gostinskih lokalov in različnih storitev. Na več kot 31.000 kvadratnih metrih prodajnih površin lahko najdemo prepoznavne blagovne znamke, kot so Interspar, Müller, Humanic, Zara, H&M, Sportina, Hervis in mnoge druge. 1.696 brezplačnih parkirnih mest, otroški svet Džungla, gratis izposoja otroških vozičkov in invalidskih vozičkov ter gratis elektro polnilna postaja za e-vozila tvorijo celovito ponudbo Citycentra Celje.

Spar European Shopping Centers, s sedežem v Salzburgu, v sklopu svojih storitev ponuja znanja s področja projektnega razvoja, oddajanja prodajnih površin, gradbenega managementa ter upravljanja nakupovalnih središč v osrednji, južni in vzhodni Evropi. Trenutno pa ima v svojem portfelju okoli 30 nakupovalnih središč. SES je član skupine SPAR Austria.  Dodatne informacije: www.city-center.si in www.ses-european.com.

Citycenter Celje je prejel naslednje mednarodne nagrade:
  • finalist v mednarodnem izboru SOLAL award l. 2017

Dodatne informacije in pojasnila

Nena Horvat, vodja marketinga v Citycentru Celje
T: 03 425 12 57
M: 031 301 099
E: nena.horvat@city-center.si


Snežana Delakorda, odnosi z javnostmi - PRIMA komunikacije
M: 041 661 178
E: snezana@prima-komunikacije.si