Citycentrova ulična košarka 3 na 3 privabila 31 ekip s Celjskega - Citycenter

Citycentrova ulična košarka 3 na 3 privabila 31 ekip s Celjskega

18. 6. 2018
Minula sobota je v Citycentru Celje minila v znamenju košarke. Že četrto leto zapored se je namreč odvila Citycentrova ulična košarka 3 na 3 za osnovnošolce in dijake, ki jo je organizirala Športna zveza Ljubljana v sodelovanju s Citycentrom Celje. Najboljše tri ekipe v vsaki kategoriji so prejele medalje in se uvrstile na finalni turnir, ki bo potekal 15. septembra v Ljubljani.

Mladi košarkarji merili moči v ulični košarki

Veliko košarkarskih navdušencev, fantov in deklet, se je pomerilo v igri 3 na 3 na kvalifikacijskem turnirju v ulični košarki, ki je potekal na centralnem igrišču s posebno podlago, na zunanjem vzhodnem parkirišču Citycentra Celje. Najpomembnejše pravilo v ulični košarki, igri dveh trojk na en koš, je »ferplej« – poštena igra, saj si igralci tekmo sodijo sami. V kolikor se ekipi ne moreta sporazumeti, pa je ob igrišču nadzornik, ki sprejme dokončno odločitev. Ekipe so bile razvrščene v pet starostnih kategorij, in sicer so zajemale igralce od 4. razreda osnovne šole pa vse do 4. letnika srednje šole, tako fante kot dekleta. Skupaj se je tako Citycentrovega turnirja udeležilo 31 ekip, kar pomeni 124 otrok.

Najboljše tri ekipe v vsaki kategoriji so prejele medalje in se uvrstile na finalni turnir, ki bo potekal v Ljubljani. Poleg športno in zabavno preživetega popoldneva je vsaka ekipa v dar prejela svojo košarkarsko žogo, prav vsi udeleženci pa uradno majico tekmovanja.
Borba za veliki finale v Ljubljani
Borba za veliki finale v Ljubljani

Zabava na prostem in košarkarske spretnosti

Poleg tekmovanja so se lahko mladi preizkusili, kdo je najboljši v metanju trojk in na koš preko avta, za kar so prejeli tudi praktične nagrade. Košarkarski navdušenci so tako lahko svoj prosti čas preživeli aktivno na prostem z žogo v rokah in na turnirju pokazali svoje košarkarske spretnosti.

Preko kvalifikacij do velikega finala

Sicer pa se kvalifikacijski turnirji ulične košarke 3 na 3 2018 odvijajo po SES-ovih nakupovalnih središčih in so tako lahko mladi oz. še bodo svoj košarkarski talent v juniju pokazali v različnih krajih po Sloveniji. Predtekmovalni turnir se je doslej uspešno izvedel že v Centru Interspar Vič, Europarku Maribor in Citycentru Celje, to soboto, 23. junija, pa ga bo gostilo še nakupovalno središče Citypark Ljubljana. V septembru se bodo najboljše ekipe vsake kategorije s kvalifikacijskih turnirjev pomerile med seboj na velikem finalnem turnirju, ki bo potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani, in sicer 15. septembra.

Citycenter Celje – upravlja SES Spar European Shopping Centers

Citycenter Celje, ki ga upravlja podjetje SES Spar European Shopping Centers, ponuja več kot 90 trgovin, gostinskih lokalov in različnih storitev. Na več kot 31.000 kvadratnih metrih prodajnih površin lahko najdemo prepoznavne blagovne znamke, kot so Interspar, Müller, Humanic, Zara, H&M, Sportina, Hervis in mnoge druge. 1.696 brezplačnih parkirnih mest, otroški svet Džungla, gratis izposoja otroških vozičkov in invalidskih vozičkov ter gratis elektro polnilna postaja za e-vozila tvorijo celovito ponudbo Citycentra Celje.

Spar European Shopping Centers, s sedežem v Salzburgu, v sklopu svojih storitev ponuja znanja s področja projektnega razvoja, oddajanja prodajnih površin, gradbenega managementa ter upravljanja nakupovalnih središč v osrednji, južni in vzhodni Evropi. Trenutno pa ima v svojem portfelju okoli 30 nakupovalnih središč. SES je član skupine SPAR Austria.  Dodatne informacije: www.city-center.si in www.ses-european.com.

Citycenter Celje je prejel naslednje mednarodne nagrade:
  • finalist v mednarodnem izboru SOLAL award l. 2017

Dodatne informacije in pojasnila

Nena Horvat, vodja marketinga v Citycentru Celje
T: 03 425 12 57
M: 031 301 099
E: nena.horvat@city-center.si

Snežana Delakorda, odnosi z javnostmi - PRIMA komunikacije
M: 041 661 178
E: snezana@prima-komunikacije.si