Celovita prenova Citycentrove garažne hiše ne bo ovirala parkiranja - Citycenter

Celovita prenova Citycentrove garažne hiše ne bo ovirala parkiranja

26. 7. 2016

(Celje, 22. julij 2016) – Ta konec tedna, natančneje v nedeljo po zaprtju centra, se bo tudi uradno pričela prenova in posodobitev največje garažne hiše na Celjskem. V Citycentrovi petnadstropni garažni hiši, ki šteje 1600 parkirnih mest, je zaključek del predviden v začetku meseca septembra, ves čas pa bo parkirna hiša normalno obratovala.

Citycenter Celje bo v teh dneh pričel s celovito prenovo garažne hiše, katere glavni cilj je poenostavitev in učinkovitejše parkiranje ter izboljšanje pretočnosti prometa. Število brezplačnih parkirnih mest bo ostalo enako, 1600. Kot novost se bo, po vzoru vseh večjih evropskih nakupovalnih središč, uvedel enosmerni prometni tok in nov režim pri uvozih in izvozih iz garažne hiše. To bo zagotovilo boljšo prometno pretočnost in preglednost parkiranja. Poleg uvedbe novega prometnega režima znotraj garažne hiše, pa bo ta pridobila tudi najsodobnejšo signalizacijsko opremo, ki bo označevala prosta oziroma zasedena parkirna mesta. Invalidom prijazna razporeditev, njim namenjenih parkirnih mest, bo ostala enaka,  spremenilo pa se ne bo niti njihovo število. 

Zelena lučka nad parkirnim mestom bo pomenila, da je mesto prosto.

Nova tehnologija bo v veliki meri izboljšala pogoje parkiranja v Citycentrovi garažni hiši.

»Obnovo garažne hiše smo zasnovali tako, da ne bo ovirala parkiranja, saj bo vseskozi na voljo zadostno število parkirnih mest. Naši obiskovalci jo bodo v tem času lahko nemoteno uporabljali,«  je ob tem povedala Darja Lesjak, center managerka in napovedala, da bo skoraj 800.000 EUR vredna naložba sklenjena v začetku meseca septembra. Parkirišče bo skozi vse obnovitvene faze ustrezno označeno z začasno prometno signalizacijo in usmeritvenimi tablami.

Nena Horvat, vodja marketinga v Citycentru Celje
T: 03 425 12 57
M: 031 301 099
E: nena.horvat@city-center.si

Snežana Delakorda, odnosi z javnostmi PRIMA komunikacije
G:: 041 661 178
E: snezana@prima-komunikacije.si