Terenska ekipa nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Celje odslej še bolje opremljena - Citycenter

Terenska ekipa nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Celje odslej še bolje opremljena

21. 7. 2016

(Celje, 26. julij 2016) – Nakup novega sodobnega prenosnega ultrazvočnega aparata, ki omogoča terenski ekipi nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Celje bolj natančno in učinkovito diagnosticiranje pacientovih težav na samem kraju nesreče, je omogočila donacija Citycentra Celje ob njegovi 10. obletnici poslovanja.

Da je hitra in učinkovita pomoč ponesrečencu ali bolniku ključnega pomena za preživetje, se zavedamo prav vsi. Kako uspešne so pri tem zdravstvene ekipe, pa je med ostalim odvisno tudi od njihove opremljenosti.  Ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Celje si je že nekaj časa prizadevala, da bi se opremila s sodobnim prenosnim ultrazvočnim aparatom. Splet okoliščin je pred nedavnim zgodbo pripeljal do srečnega konca.

Prenosna ultrazvočna naprava Sonosite NanoMaxx

»Citycentrov jubilej, naša nenehna družbeno odgovorna naravnanost in posluh za reševanje takšnih in podobnih »težav« v lokalnem okolju, so nas privedli do odločitve, da sredstva iz Citycentrovega humanitarnega sklada »Citycentrovo srce« namenimo tokrat Zdravstvenemu domu Celje za nakup te prepotrebne medicinske opreme,« je povedala Darja Lesjak, center managerka Citycentra Celje. Skupaj z osebjem Nujne medicinske pomoči ZD Celje so izbrali prenosni ultrazvočni aparat Sonosite NanoMaxx, ki je ena najboljših prenosnih naprav te vrste, saj jo sicer uporabljajo tudi v reševalnem helikopterju. S Citycentrovo donacijo v višini 10.000 EUR so v ZD Celje pokrili več kot polovico stroška, sicer 17.000 eur vrednega prenosnega ultrazvoka, ki je odslej nepogrešljivi del opreme enega od vozil Nujne medicinske pomoči ZD Celje. Po besedah članov terenske ekipe NMP je novi ultrazvok postal nepogrešljiv del njihove opreme. S tem se je donacija pokazala za še kako upravičeno.   

Zadovoljna ekipa NMP ZD Celje ob prevzemu UZ aparata iz rok center managerke, Darje Lesjak, Dorijan Zabukovšek, odgovorni zdravstvenik v Nujni medicinski pomoči in Reševalni služba Celje ZD Celje

Snežana DELAKORDA, odnosi z javnostmi, Prima komunikacije

gsm: 041 661 178;
e-pošta: snezana@prima-komunikacije.si