Cityband 2016: Nastop finalistov glasbenega natečaja in koncert MI2 - Citycenter

Cityband 2016: Nastop finalistov glasbenega natečaja in koncert MI2

13. 6. 2016
(Celje, 13. junij 2016) – Pretekli petek popoldne je na celjskem Krekovem trgu potekal tradicionalni koncert ob zaključku šolskega leta »Cityband« s finalistoma Citycentrovega glasbenega natečaja za neuveljavljene skupine in skupino Mi2. Tokrat že šesti glasbeni natečaj »Cityband 2016« je tudi letos privabil k sodelovanju številne mlade glasbenike iz vse Slovenije. Med 13 prijavljenimi je enega od zmagovalcev določila strokovna komisija, drugega pa so izbrali glasovalci na Citycentrovi facebook strani. Da lahko gresta skupaj rock in narodnozabavna glasba, sta dokazali ravno zmagovalni skupini, Ansambel Greh in skupina Spotless Minds. Koncert je zaključila legendarna skupina Mi2 in z več kot 1000 glavo publiko pozdravila začetek težko pričakovanih počitnic. 

Na zaključnem koncertu sta se na polnem Krekovem trgu poleg glavnih nastopajočih, skupine Mi2, predstavila zmagovalca glasbenega natečaja za neuveljavljene glasbene skupine »Cityband 2016«. Na omenjeni natečaj se je letos prijavilo kar 13 mladih glasbenih skupin iz vse Slovenije. Njihovo glasbeno ustvarjanje je ocenila strokovna komisija v sestavi: Tone Kregar (MI2), Rok Drobež (Carpe Diem band) in Boštjan Brantuša (direktor SES Slovenija in nekdanji aktivni glasbenik). Po njihovi oceni je naziv Cityband 2016 osvojila skupina Spotless Minds iz Celja. Člani banda so z odzivom publike na Krekovem trgu in organizacijo dogodka zelo zadovoljni. Še posebej so veseli nagrade - dva snemalna dneva v profesionalnem studiu, kar jim bo omogočilo prvi profesionalni zapis njihove avtorske pesmi in motivacijo za nadaljnje ustvarjanje. Občinstvo, ki je glasovalo preko facebooka, pa je za svojega zmagovalca izbralo Ansambel Greh iz Šmartnega ob Paki. Grehovci, ki so poleg naziva Cityband 2016 domov odnesli še nagrado v vrednosti 500 EUR v obliki Citycentrovih darilnih bonov Desetak, so se na koncertu še enkrat zahvalili vsem, ki so glasovali zanje, še posebej pa Citycentru Celje, ki jim je omogočil sodelovanje v natečaju.

V petek je zmagovalnima glasbenima skupinama obe nagradi podarila vodja marketinga Citycentra Celje, Nena Horvat, in ob tej priložnosti vsem zbranim dijakom in učencem zaželela dolge in vroče počitnice z obljubo, da bodo tudi prihodnje leto, skupaj z Zavodom Celeia Celje, ponovno pripravili zaključni dogodek »Cityband 2017«.

Skupina Spotless minds

Cityband 2016 po izboru strokovne komisije – skupina Spotless Minds

Zmaga po mnenju strokovne žirije na natečaju Cityband 2016, ki ga organizira Citycenter Celje, nam pomeni ogromno. Poleg širše razpoznavnosti kot Cityband 2016 s koncertom na Krekovem trgu, je za nas najpomembnejša glavna nagrada, in sicer možnost snemanja novega materijala v studiju.

Ansambel Greh

Cityband 2016 po izboru občinstva – Ansambel Greh

Na internetu smo videli razpis in smo rekli, dajmo se prijavit, nimamo nič za zgubit. Na koncu nam je uspelo.

 

Skupina Mi2 z organizatorji koncerta
Skupina Mi2 z organizatorji koncerta
Zaključek šolskega leta

Več kot odlično slovo šolskemu letu in pozdrav počitnicam

Tudi popoldanske ure so primeren čas za dober žur, je potrdila več kot 1000 glava množica dijakov ob zaključku šolskega leta.

Nena Horvat, vodja marketinga v Citycentru Celje, t: 03 425 12 57
e-pošta: nena.horvat@city-center.si  

Snežana Delakorda, odnosi z javnostmi PRIMA komunikacije, m: 041 661 178,
e-pošta: snezana@prima-komunikacije.si