Izložbeni festival v Citycentru Celje - Citycenter

Izložbeni festival v Citycentru Celje

Celje, 24. 6. 2015

Dijaki šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje ustvarjali izložbe v Celjskem Citycentru.

Celoletno akcijo izbora Naj izložbe celjskega Citycentra so s svojo postavitvijo nekaterih izložb sklenili dijaki Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

Vse od pretekle pa do letošnje pomladi so obiskovalci Citycentra Celje preko Citycentrove FB strani in glasovnic v njihovem Magazinu ocenjevali urejenost izložb in lokalov tega največjega nakupovalnega središča na celjskem. Vsako letno obdobje je tako dobilo »sezonskega« zmagovalca, med katerimi se je ob zaključku akcije izbral tudi skupni zmagovalec. Naziv Naj izložbe leta 2014 je tako osvojila prodajalna H & M.

V teh dneh pa so omenjeno akcijo izbora Naj izložbe Citycentra Celje nadgradili še dijaki celjske Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti. Nekaj prodajaln se je odločilo, da jim zaupajo ureditev njihovih izložb in bodoči »aranžerji« so to priložnost z veselje zgrabili z obema rokama. Ko so se spoznali s tehničnimi možnostmi posameznega izložbenega prostora, so v skupinah pristopili k idejni zasnovi bodoče ureditve izložbe. Predstavniki prodajaln, ki so sodelovale v tem eksperimentu so bili nad pristopom dijakov več kot navdušeni. Njihova zagnanost in domišljija nista imeli meja in nad končnimi rezultati so bili prav vsi navdušeni.

Ponovno se je pokazalo, da so tovrstna sodelovanja med izobraževalnimi ustanovami in gospodarstvom še kako dobrodošla in koristna za obe strani, zato je upati, da bo do podobnega sodelovanja v prihodnosti še prihajalo.

Za vse, ki si niso uspeli pogledati izložbene kreacije dijakov Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje pa nekaj foto utrinkov njihovih stvaritev. 

Dodatne informacije in pojasnila:

Nena Horvat, vodja marketinga v Citycentru Celje
T: 03 425 12 57
M: 031 301 099
E: nena.horvat@city-center.si

Snežana Delakorda, odnosi z javnostmi PRIMA komunikacije
G:: 041 661 178
E: snezana@prima-komunikacije.si