Na kolo 2015 - Citycenter

Na kolo 2015

Celje, 21. 5. 2015

Največja slovenska družinska kolesarska prireditev beleži letos 10 let svojega obstoja

Zadnja majska nedelja bo ponovno združila kolesarske rekreativce na Celjskem in jih že desetič popeljala na največjo slovensko družinsko rekreativno kolesarsko prireditev - Na kolo 2015.  V nedeljo, 31. maja 2015, bo štart iz šestih občinskih središč ob 10. uri. »Otroški« štart pred Citycentrom Celje pa ob 10.15. V primeru slabega vremena bo prireditev prestavljena.
»Pred 10 leti smo obudili nekoč zelo priljubljeno rekreativno gibanje na Celjskem »Vsi na kolo za zdravo telo«. Vsa  leta smo negovali  izvirno poslanstvo te rekreativne akcije, ki temelji na množičnosti, družinski rekreaciji in preživljanju prostega časa v neokrnjeni naravi. Vsa tri načela so še danes naše osnovno vodilo pri organiziranju tega največjega družinsko kolesarskega dogodka«, je o njegovem pomenu spregovorila Snežana Delakorda, vodja organizacijskega odbora in nadaljevala: »Z veseljem ugotavljamo, da so prav družine najbolj zveste udeleženke, saj izbrane trase zagotavljajo pravi užitek sproščenega gibanja na kolesu, štarti v 6 občinskih središčih sosednjih občin pa poskrbijo za poglabljanje medsosedskih odnosov med udeleženci«.
Štarti bodo v šestih občinskih središčih – v Celju pred Ciytcentrom, v Slovenskih Konjicah pred trgovino Spar, v Šentjurju na parkirišču Športnega parka, v Štorah pred športnim parkom Lipa, v Vojniku pred Občino in v Žalcu prav tako pred Občino. Različni štarti pomenijo tudi različne dolžine tras, od 20 pa tja do 36 km, kolikor bodo morali prekolesariti tisti, ki bodo svojo pot pričeli v Slovenskih Konjicah. Vsem je skupni cilj v Celju, na parkirišču Citycentra.

Tudi letos bodo lahko otroci, stari do 15 let, kolesarili brezplačno, za uspešno prevoženo pot pa bodo prejeli medalje. Na voljo jim bo tudi že uveljavljena trasa »junior«, v dolžini 15 km, ki je po svoji konfiguraciji še posebej prijazna do najmlajših udeležencev.

Vse do 25. maja je na spletni strani www.na-kolo.si in na Citycentrovih informacijah mogoča predprijava, ki stane 12 EUR, na dan dogodka pa ostaja prijavnina nespremenjena že več let in znaša 15 EUR. S tem si vsak udeleženec zagotovi toplo malico in spominsko darilo, okrepčilo na vseh trasah, spremstvo policije in redarjev na motorjih, redarje na bolj izpostavljenih točkah po vseh trasah, ob koncu pa še zabavno druženje z nagradnim žrebanjem privlačnih praktičnih nagrad.

»Povezanost našega centra z lokalnimi skupnostmi celjske regije je ena izmed naših temeljnih usmeritev. Če je ta v povezavi z aktivnim in zdravim načinom preživljanja prostega časa, pa še toliko bolj,« je o 10-letni podpori temu kolesarskemu druženju povedala center managerka Darja Lesjak in dodala: »prireditev podpirajo številni shop-partneji, ki bodo za udeležence pripravili posebne ugodnosti in prispevali atraktivne praktične nagrade.«

»Vsa leta se s svojo družino udeležujem tega največjega družinsko-kolesarskega dogodka. Mirno lahko rečem, da je v vseh pogledih eden najbolje organiziranih. Izbor tras in varovanje sta na zares visoki ravni, zato lahko vsakič resnično uživamo v kolesarjenju, hkrati pa svoja sinova učimo osnovnih pravil obnašanja v prometu«, je povedal eden najbolj zvestih udeležencev te prireditve, Miran Gaberšek, sicer podpredsednik Športno rekreativnega kluba Celje, tokrat pa v vlogi predstavnika številnih družin udeleženk.

V primeru slabega vremena je naslednji nadomestni termin nedelja, 7. 6. 2015 oz. 14. 6. 2015.

Organizator dogodka je agencija Prima komunikacije ob soorganizaciji vseh šestih sodelujočih občin.

Dodatne informacije in pojasnila:

Nena Horvat, vodja marketinga v Citycentru Celje
T: 03 425 12 57
M: 031 301 099
E: nena.horvat@city-center.si

Snežana Delakorda, odnosi z javnostmi PRIMA komunikacije
G:: 041 661 178
E: snezana@prima-komunikacije.si

www.na-kolo.siFB stran Na kolo