Citycenter Celje v prvih desetih mesecih s pozitivnimi rezultati in spodbudnimi pričakovanji do konca leta - Citycenter

Citycenter Celje v prvih desetih mesecih s pozitivnimi rezultati in spodbudnimi pričakovanji do konca leta

Celje, 19. 11. 2014

S prenovo centra, ki prinaša nove blagovne znamke in delovna mesta, nadaljujejo uspešno zgodbo največjega nakupovalnega središča celjske regije

Uprava celjskega Citycentra je na današnji novinarski konferenci predstavila 10-mesečne pozitivne poslovne rezultate tega leta. S kazalci, ki kažejo na povečan obisk kupcev in prometa v primerjavi z letom prej, so zelo zadovoljni. Za uspešno nadaljevanje svoje zgodbe pa bodo poskrbeli tudi s prenovo vzhodnega dela centra, ki prinaša nove blagovne znamke in delovna mesta. December bo tradicionalno pester in praznično obarvan. Že šesto leto zapored bodo v okviru humanitarnega sklada Citycentrovo srce in s pomočjo obiskovalcev obdarili otroke iz rejniških družin. Letošnji akciji se pridružujejo tudi izobraževalne ustanove.

»Strategija upravljanja Citycentra Celje je osredotočena na zagotavljanje močnih blagovnih znamk in raznolike ter konkurenčne ponudbe. Da je Citycenter priljubljeno stičišče nakupov in prijetnega druženja, kaže podatek, da je v prvih desetih mesecih letošnjega leta opravilo pri nas nakup več kot 4 milijone kupcev. V primerjavi z letom prej beležimo 1 - odstotni rast števila kupcev in 3 - odstotni porast prometa. To so rezultati, ki nam dajejo za prihodnje leto velik izziv,« je o poslovanju povedala Darja Lesjak, center managerka, in dodala: »Prihod novih blagovnih znamk in prenova vzhodnega dela centra utrjujeta položaj Citycentra v širši regiji. Za konec leta tako napovedujemo rekorden obisk.«

V letu 2014 so se Citycentru pridružili: Lavanda di Venzone, Agencija Relax, Pepe Jeans in 1001 dar. V okviru prenove vzhodnega dela so svoja vrata že odprli: Gala šik, Rossi Sport in CCC. Na novih lokacijah sta Baby center, Direndaj, Kopitarna in Big bang. Do konca leta pa otvoritev napovedujejo tudi Celjske lekarne, Telekom, ComShop in nov gostinski ponudnik Wannabe.

Uspešno poslovanje celjskega centra je podkrepil tudi Boštjan Brantuša, SES-ov center manager za Slovenijo:»Veseli me, da prenova centra dobiva želeno zaključno podobo. Vrednost investicije je ocenjena na 5 milijonov evrov in prinaša 50 novih delovnih mest. Ob tem bi želel poudariti, da je prenovljen vzhodni del v prvi vrsti namenjen dobremu počutju obiskovalcev in sveži ponudbi. Predstavlja pa tudi nove smernice bodočih prenov vseh nakupovalnih središč skupine SES v Sloveniji. Ob tej priložnosti bi zaželel obiskovalcem Citycentra ugodne in prijetne nakupe, vsem zaposlenim pa veliko uspeha pri njihovem delu.«

Tradicionalno bo december v Citycentru praznično obarvano. Za nepozabno dogajanje bodo poskrbeli s prižigom prazničnih luči že ta petek, 21. novembra, ki ga bo spremljalo nakupovanje do polnoči - Late night shopping. »Pred vrati je še en večer velikih popustov in nagradna igra, v kateri bomo podelili darilne bone Desetak, v vrednosti kar 1.500 evrov,« je povedala Nena Horvat, vodja marketinga. Številni obrtniki in umetniki bodo s svojo ponudbo popestrili ponudbo v centru in se predstavili na tradicionalnem božično-novoletnem sejmu, ki bo potekal med 28. 11. in 31. 12. 2014. Nedeljski delovni čas pa bo ves december podaljšan do 17. ure.

V sodelovanju z vsemi osmimi Centri za socialno delo celjske regije pripravljajo v Citycentru Celje že šesto leto zapored dobrodelno akcijo »Obdarujmo otroke v rejniških družinah«. Začetek akcije, ko bodo razstavili risbice želja otrok iz rejniških družin, bo v ponedeljek, 24. novembra. K letošnji akciji so povabili tudi tri izobraževalne ustanove, ki bodo trem otrokom podarile brezplačno izobraževanje s področja plesa, likovne umetnosti in glasbe. Te so: Plesna šola Super Star, glasbena šola Modern Music College ter Likovna šola Umbra. Kot vsako leto doslej bodo konec decembra obdarili vse otroke iz rejniških družin v celjski regiji.

Vse informacije o decembrskem dogajanju in ponudbi lahko obiskovalci dobijo tudi na spletni strani www.city-center.si  in Citycentrovi Facebook strani, ki ima že več kot 16.600 všečkarjev.

Dodatne informacije in pojasnila:

Nena Horvat, vodja marketinga v Citycentru Celje
T: 03 425 12 57
M: 031 301 099
E: nena.horvat@city-center.si

Snežana Delakorda, odnosi z javnostmi PRIMA komunikacije
G:: 041 661 178
E: snezana@prima-komunikacije.si

Teden, poln popustov
x