UNICEF Slovenija in s.Oliver Slovenija ponovno združila moči, tokrat za otroke v BiH in Srbiji - Citycenter

UNICEF Slovenija in s.Oliver Slovenija ponovno združila moči, tokrat za otroke v BiH in Srbiji

Ljubljana/Maribor, 23. 5. 2014

Začela se je akcija »Evro za otroke v BiH in Srbiji«

UNICEF Slovenija in podjetje s.Oliver SLO sta začela s skupno akcijo zbiranja sredstev za pomoč otrokom in njihovih družinam v Bosni in Hercegovini ter Srbiji, ki so jih prizadele najhujše poplave v zadnjih 120 letih.

Podjetje s.Oliver se redno vključuje v družbeno odgovorne projekte, tokrat pa se je odzvalo na stisko otrok v Bosni in Hercegovini ter Srbiji, ki so v zadnjih dneh zaradi poplav ostali brez vsega. Soočajo se z izgubo doma, ostali so brez pitne vode, hrane in celotnega imetja. Nekateri so izgubili celo svoje najbližje.

UNICEF je na prizadetem območju takoj začel zagotavljati pakete pomoči, ki vsebujejo: hrano, prenosne zbiralnike za vodo, tablete za prečiščevanje vode, črpalke za vodo, pakete za osebno higieno, odeje, ležišča, opremo za reševanje, čolne in svetilke. Poleg prve nujne pomoči bo potrebnih veliko naporov za preprečevanje izbruha bolezni, zagotavljanje zdravstvene oskrbe, vzpostavljanje varnih prostorov za otroke in nadaljevanje šolanja.

Soočeni so bili z izgubo najbližjih, izgubo doma, ostali so brez vode, elektrike, ki bi omogočila črpanje vode, hrane, zdravil, stranišč in drugih najnujnejših pripomočkov.

Podjetje s.Oliver SLO bo v vseh poslovalnicah s.Oliver, s.Oliver Selection, s.Oliver Junior in Comma  po Sloveniji od 21. maja do 21. junijasvojim kupcem ob plačilu blaga ponudilo možnost donacije v višini 1 evra. Kupec bo ob vplačilu donacije prejel potrdilo o donaciji, nakup oblačil pa ni pogoj za donacijo.

1 evro na terenu pomeni 1000 litrov prečiščene, pitne vode.

s.Oliver bo celotno vsoto zbranih sredstev namenil za nujno pomoč otrokom v Bosni in Hercegovini ter Srbiji in se tako aktivno priključil akciji zbiranja sredstev UNICEF-a Slovenija.
Dodatne informacije in pojasnila:

Maša Gorjup, UNICEF Slovenija, vodja odnosov z javnostmi
T: 01 583 80 79
M: 031 667 070
E: masa.gorjup@unicef.si

Katja Janko Puh, s.Oliver SLO, vodja marketinga
T: 02 234 33 16
M: 041 658 399
E: katja.janko@soliver.si

Osvojite Desetake
x