ODPRTO - SES SLOVENIJA SKUPAJ Z UNICEFOM NA POMOČ DRUŽINAM V UKRAJINI

SES SLOVENIJA SKUPAJ Z UNICEFOM NA POMOČ DRUŽINAM V UKRAJINI

26. 4. 2022
Poskenirajte QR kodo in darujte izbrani znesek ali obiščite unicef.si.
Poskenirajte QR kodo in darujte izbrani znesek ali obiščite unicef.si.
V Ukrajini je ogroženih več milijonov otrok in njihovih družin. Tamkajšnji prebivalci se soočajo s hudo krizo, saj jim primanjkuje pitne vode, hrane, zdravil in sanitetnih pripomočkov. »Smo družbeno odgovorno podjetje, ki opazi stisko ljudi. S tem namenom smo ponudili svojo infrastrukturo za zbiranje sredstev za ukrajinske otroke,« je o sodelovanju z Unicefom dejal direktor SES Slovenija Toni Pugelj. Vseh pet nakupovalnih središč, ALEJA, Citypark in Center Vič Ljubljana, Citycenter Celje ter Europark Maribor bodo pomagali v dobrodelni akciji z namestitvijo promocijskega materiala, na najbolj frekventnih lokacijah. »Kriza v Ukrajini je globokih razsežnosti. Otroci in družine potrebujejo našo pomoč, zato vabimo vse obiskovalce, da jim s svojo donacijo pomagajo. Hvala, ker se boste odzvali,« je še pojasnil Pugelj. 

Unicef dostavlja čisto pitno vodo, zdravstvene, higienske in nujne potrebščine za izobraževanje ter drugo nujno pomoč otrokom in družinam v stiski. Mobilne ekipe na terenu otrokom nudijo tudi psihosocialno pomoč, saj se mnogi med njimi zaradi kronične negotovosti spopadajo s travmo. »Unicef v Ukrajini že 25 let pomaga otrokom in njihovim družinam. Te dni je obseg pomoči potrebno občutno povečati, zato nujno potrebujemo vašo pomoč,« so dejali pri Unicefu. 

Donacijo lahko obiskovalci preprosto opravite preko skeniranja QR kode z vmesnikom v spletni banki, ki je opravljena v nekaj sekundah. Donirali boste lahko tudi neposredno v živo v nakupovalnih središčih preko sodelavcev Unicefa. Donacija v višini 31,31 evra lahko zagotovi velik paket prve pomoči in zdravil, donacija v višini 40,26 evra lahko preskrbi eno družino z nujno pomočjo v obliki vode in sanitetnih ter higienskih pripomočkov, donacija v višini 67,10 evra lahko zagotovi šolske potrebščine za nadaljevanje šolanja 20 otrokom in donacija v višini 107,36 evra lahko zagotovi 16.000 tablet za prečiščevanje vode. 

SES Spar European Shopping Centers

SES razvija, gradi in upravlja nakupovalna središča v šestih državah, v Avstriji, Sloveniji, Italiji, na Madžarskem, Hrvaškem in Češkem. Trenutno podjetje s sedežem v Salzburgu upravlja 30 nakupovalnih lokacij v Srednji, Južni in Vzhodni Evropi z najemno površino (GLA) več kot 830.000 m2. Družba SES je vodilna na trgu velikih nakupovalnih središč v Avstriji in Sloveniji. Leta 2021 so bila nakupovalna središča v vseh državah neprekinjeno odprta, vendar večina najemnikov zaradi uradnega zaprtja javnega življenja več tednov in mesecev ni mogla odpreti svojih vrat. Najemniki v SES-ovih nakupovalnih središčih so v 2021 ustvarili promet od prodaje 2,64 milijarde evra. Družba SES od samega začetka zunanjim lastnikom nakupovalnih središč ponuja kot storitev svoje znanje in izkušnje s področja projektiranja, gradbenega menedžmenta, oddajanja trgovskih površin v najem ter upravljanja središč in objektov. Središča družbe SES so že večkrat prejela domače in mednarodne nagrade za arhitekturo in oblikovanje, trajnost, zasnovo prometa ter inovativno trženje. Družba SES je del skupine SPAR Avstrija.

Dodatne informacije

Agencija Andreja Jernejčič – Lin&Nil
telefona: 01 547 65 18, 041 812 669