ODPRTO - SMREČICA ŽELJA: OBDARUJMO OTROKE V REJNIŠKIH DRUŽINAH

SMREČICA ŽELJA: OBDARUJMO OTROKE V REJNIŠKIH DRUŽINAH

24. 11. 2021

Smrečica želja in dobrodelna akcija Obdarujmo otroke iz rejniških družin

Ravno v teh dneh otroci iz rejniških družin iz širše celjske regije rišejo svoje novoletne želje, ki jih bomo kot že 13 let zapored izpolnili skupaj z obiskovalci in ambasadorji dobrote ter tako otroke obdarili še pred božičnim večerom. 

Dobrodelna akcija, ki še vedno velja za edinstven tovrstni projekt v Sloveniji, poteka v sodelovanju s Centrom za socialno delo Celje in Centrom za socialno delo Savinjsko – Šaleška. Vanjo so tako zajete vse starostne skupine otrok iz rejniških družin v širši celjski regiji. 

Namen dobrodelne akcije je izpolniti novoletne želje, ki jih otroci sami narišejo - k risanju so povabljeni otroci v starosti od 5 do 10 let. Njihova likovna dela bodo nato razstavljena na posebni »smrečica želja«, ki bo postavljena v nakupovalnem središču od petka, 26. novembra, naprej. 

Z namenom, da dobrodelni projekt podpre čim širši krog ljudi, pa bo nekaj risbic objavljenih tudi na spletu. Otrokom, ki niso med »slikarji«, bo Citycenter Celje podaril darilne bone Desetak. V preteklih letih smo tako v okviru sklada Citycentrovo srce ter s pomočjo vseh ambasadorjev dobrote izpolnili že več kot 1.800 otroških želja.