Certifikat TÜV AUSTRIA

Citycenter Celje, kot največje nakupovalno središče na Celjskem, prejemnik certifikata TÜV AUSTRIA za obvladovanje najvišjih higienskih standardov proti covidu-19

Higiena in varnost sta v Citycentru Celje že od nekdaj na prvem mestu. Ob upoštevanju vseh ukrepov in predpisov, ki veljajo ob globalni pandemiji COVIDA-19, so veljavne higienske standarde še dodatno dvignili – higienski koncept v Citycentru Celje je certificiran v skladu s standardom higienskega upravljanja TÜV AUSTRIA, mednarodno dejavne ter vodilne nadzorne in inšpekcijske službe. Ukrepi se dosledno izvajajo na vseh skupnih površinah, vključno s sanitarijami, prav tako pa tudi v prostorih uprave nakupovalnega središča. Citycenter Celje upravlja SES Spar European Shopping Centers, ki je vodilna družba na tržišču velikih nakupovalnih središč v Sloveniji in Avstriji.

www.tuv.at

Citycenter prejemnik certifikata TÜV AUSTRIA

Skrbimo za higieno in varnost

CITYCENTER Celje: certificiran koncept vodenja higienskih standardov, s posebnim upoštevanjem trenutne pandemije virusa covid-19

»Zelo smo veseli, da je Citycenter Celje, največje nakupovalno središče v regiji, s strani mednarodne dejavne ter vodilne nadzorne in inšpekcijske službe TÜV AUSTRIA prejel certifikat TÜV AUSTRIA za obvladovanje najvišjih higienskih standardov proti covidu-19 . Že od začetka pandemije je naš osnovni cilj zagotoviti varno in prijetno okolje za naše obiskovalce, kar je pogoj za sproščeno nakupovanje,« je povedala Darja Lesjak center managerka Citycentra Celje.

Pozitiven zaključek TÜV AUSTRIA certifikacijskega postopka

Dvostopenjski proces ocenjevanja TÜV AUSTRIA je vključeval pregled dokumentacije upravljalnega sistema in naključno preverjanje nakupovalnih središč na kraju samem. Pri tem so ugotovili, da se dokumentirani higienski ukrepi dosledno upoštevajo tudi v praksi.

»Pandemije in njenih razsežnosti se na žalost s certificiranjem ne da ustaviti. Kljub temu pa TÜV AUSTRIA za upravljanje higienskih standardov uživa veliko nacionalno in mednarodno podporo prav zaradi svoje neodvisnosti pri reševanju določenih postopkov in odpravljanju težav v težkih časih za gospodarstvo,« pojasnjuje Dejvi Ružič, direktor slovenskega hčerinskega podjetja TÜV AUSTRIA SERVIS in dodaja: »Celoviti higienski in varnostni ukrepi, ki so bili sprejeti v Citycentru Celje in o katerih smo se lahko v celjskem nakupovalnem središču tudi sami prepričali, so odličen primer, kako lahko svojim obiskovalcem ponudimo najvišjo možno raven varnosti.«

Odličen higienski koncept v Citycentru Celje

Z dodatnim osebjem so v Citycentru Celje poskrbeli za še bolj dosledno in celovito izvajanje higienskih standardov. Skrbijo za optimalno prezračevanje in v nakupovalno središče dovajajo svež zrak. Vse stične točke, kot so armature, ročaji in ročaji tekočih stopnic, tipkovnice na bankomatih in tipke na dvigalih kot tudi stranišča, se čistijo in razkužujejo še pogosteje.

V Citycentru Celje preko različnih komunikacijskih kanalov redno obveščajo o zaščitnih ukrepih, kot so na primer ohranjanje primerne minimalne razdalje vsaj enega metra in pol, nošenje zaščitnih mask in razkuževanje rok. Obiskovalcem so povsod na voljo tudi razkuževalniki.

Higienski ukrepi se upoštevajo tudi v prostorih uprave Citycenter Celje. Dodatno so v sredini meseca oktobra uvedli delo od doma v deljenih skupinah. Sestanke izvajajo prek spleta ali telefona, veliko administrativnega dela pa so digitalizirali. Za lažje sledenje stikom v nujnih primerih pa so uvedli vodenje seznamov kontaktov delavcev.

O TÜV AUSTRIA standardnih higienskih ukrepih

Posebej razvit upravljalni sistem za področje higiene TÜV AUSTRIA, ki se poglobljeno ukvarja s pandemijo virusa COVID-19, prispeva k zagotavljanju najvišjega standarda varnosti. Največja avstrijska družba za preverjanje, inšpekcijske preglede in certificiranje se opira na svoje dolgoletno strokovno znanje na področju higiene in sistemov vodenja. Na podlagi tega je razvila standard, ki sledi mednarodnim pogojem in normativom. Ta standard ponuja prav gospodarskim panogam, kjer je veliko stikov s strankami, možnost, da sestavijo lasten higienski koncept za preprečevanje virusnih okužb, ki ga preveri neodvisna institucija. Certificiranje dokazuje visoke higienske in varnostne standarde, ki se redno ocenjujejo in po potrebi tudi zaostrijo. Združba TÜV AUSTRIA se s svojo hčerinsko družbo TÜV AUSTRIA SERVIS nahaja tudi v Sloveniji.

Dosledno upoštevajte higienska pravila

Po priporočilih Nacionalnega inštituta za nacionalno zdravje, ob umirjanju epidemije ostaja ključnega pomena dosledno spoštovanje ukrepov fizičnega distanciranja, higiene rok in kašlja ter izolacija bolnih. 

Z upoštevanjem vseh navedenih ukrepov bomo zmanjšali možnost za okužbo in s tem ščitili sebe in druge. Za pravilno izvajanje samozaščitnih ukrepov mora odgovornost prevzeti vsak posameznik. Popolne varnosti ni.

Aktualne informacije na spletni strani NIJZ >>

HVALA! KER SKRBITE ZA SVOJE ZDRAVJE IN ZDRAVJE OSTALIH!

Bolezenski znaki
V primeru bolezenskih znakov in simptomov (npr. nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj), ostanemo doma in se po telefonu posvetujemo s svojim izbranim zdravnikom.
Razkuževanje rok
Pred vstopom v nakupovalni center ter ob izhodu si razkužite roke.
Higiena v toaletah
Upoštevajte higienska navodila v toaletnih prostorih.
Varnostna razdalja
Pazite drug na drugega in upoštevajte priporočeno varnostno razdaljo, vsaj 1,5 metra.

Upoštevajte priporočeno varnostno razdaljo tudi na blagajni, vsaj 1,5 metra.
Plačilno sredstvo
Prosimo, plačajte z bančno kartico ali brezstičnim plačevanjem.