Razstava fotografij - Citycenter

Show menu

Razstava fotografij

Vabljeni na razstavo izbranih fotografij celjskega Društva fotografov SVIT, ki bo na voljo na ogled v Citycentru med 1. in 13. oktobrom 2019
WWW.DF-SVIT-SI

Društvo fotografov Svit

Devet fotografov, ki so se začeli zbirati leta 2005, je želja po skupnem fotografskem ustvarjanju ponesla do ideje o ustanovitvi novega fotografskega društva, čigar rojstni dan zaznamuje 24. avgust 2006.  

Fotografska zveza Slovenije je društvo že petkrat proglasila za najuspešnejše v državi. Sodelovanje na mednarodnih razstavah najvišjega kakovostnega razreda pod pokroviteljstvom FIAP in PSA je članom prineslo številne medalje in diplome, na domači fotografski sceni pa prepoznavnost in osvojitev nagrad in pohval. 

Društvo je na ogled postavilo svoja dela tako v Sloveniji (Lenart, Celje, Maribor, Ljubljana, Brežice, Kranj, …) kot v tujini (v galeriji mestne občine Wies v Avstriji, v Zagrebu (2X), na Reki, na povabilo italijanskega društva GF Il Cupolone v Firenzah, društvo zamejskih Slovencev FK Skupina 75 pa nas je povabilo v njihovo galerijo v Števerjanu).  

DF SVIT je vrsto let organiziral Mesec fotografije, ki je bil namenjen popularizaciji fotografije v Sloveniji. Kopica natečajev in razstav je zagotovo prispevala k dvigu fotografske kulture na našem prostoru. 

Za vrsto odmevnih dosežkov, ki so skozi uspehe posameznih članov pomenili nesporno promocijo društva kot celote in mesta Celja v evropskem prostoru, je Mestni svet ob prazniku Mestne občine Celje v letu 2009, Društvu fotografov Svit podelil eno najvišjih priznanj - BRONASTI CELJSKI GRB. V letu ustanovitve društva na Celjskem ni bilo fotografa z najvišjim nazivom FZS – Mojster fotografije. V šestih letih delovanja pa je 8 Svitovcev prejelo ta najplemenitejši fotografski naziv. Trenutno šteje društvo preko 40 članov, ki se družijo ob ponedeljkih v novih prostorih.