Citycentrova ulična košarka 3 na 3 - Citycenter

Show menu

Citycentrova ulična košarka 3 na 3

Sonce in prihajajoče poletje že vabita, da svoj prosti čas preživimo na prostem z žogo v rokah. Zato vas vabimo, da se nam pridružite na turnirju ulične košarke 2018! Turnir ob koncu šolskega leta je nagrada vsem mladim, ki jim šport in zabava pomenita ritem življenja. Spomladi bo potekalo pet kvalifikacijskih turnirjev, in sicer v Ljubljani, Postojni, Mariboru in Celju. V septembru pa se bodo najboljše ekipe vsake kategorije s kvalifikacijskih turnirjev pomerile med seboj na velikem finalnem turnirju.  Zmagovalne ekipe kvalifikacijskih turnirjev (kategorije B, C, D, E) bodo poleg ostalih nagrad prejele brezplačno udeležbo na enem izmed turnirjev SAMSUNG DP KOŠARKE 3X3.

Povabi prijatelje in pridite pokazat svoje košarkarske spretnosti!

Kraj in termin kvalifikacijskega turnirja
sobota, 2. 6. 2018 CENTER INTERSPAR VIČ Ljubljana, ob 11. uri
sobota, 9. 6. 2018 ŠPORTNI PARK POSTOJNA, ob 10. uri
sobota, 9. 6. 2018 EUROPARK Maribor, ob 11. uri
sobota, 16. 6. 2018 CITYCENTER Celje, ob 11. uri
sobota, 23. 6. 2018 CITYPARK Ljubljana, ob 11. uri
Finalni turnir
sobota, 15. 9. 2018 KONGRESNI TRG, Ljubljana, ob 11. uri

Kategorija in spol (moški, ženske – osem kategorij):

  • osnovna šola 4. – 5. razred;
  • osnovna šola 6. – 7. razred;
  • osnovna šola 8. – 9. razred;
  • srednja šola 1. – 2. letnik;
  • srednja šola 3. – 4. letnik


*upošteva se šolsko leto 2017/2018

Prijave

Obvezna prijava z izpolnjeno prijavnico tri dni pred tekmovanjem. Prijavite se v posameznih krajih na naslednjih povezavah:

Na samem prizorišču se morajo prijavljene ekipe javiti organizatorju eno uro pred začetkom turnirja. Vsaka šola, društvo ali ustanova lahko prijavi več ekip. PRIJAVNINE NI!

Nagrade

Prve tri ekipe  v vsaki kategoriji na kvalifikacijskem turnirju prejmejo medalje. Vsi udeleženci prejmejo uradno majico tekmovanja. Vsaka ekipa prejme košarkarsko žogo, s katero se igrajo tekme. Zmagovalne ekipe kvalifikacijskih turnirjev (kategorije B, C, D, E) bodo prejele brezplačno udeležbo na enem izmed turnirjev SAMSUNG DP KOŠARKE 3X3.

Prve tri ekipe na finalnem turnirju na Kongresnem trgu prejmejo pokale (prejme ga vsak posameznik v ekipi) Rezultati ekip na kvalifikacijskih turnirjih se bodo točkovali tudi v svetovni rang lestvici World ranking FIBA 3x3.

 

Sistem in čas igranja

Sistem in čas igranja bo določen glede na število prijav.

Pravila tekmovanja

Ulična košarka je igra dveh trojk na en koš. Vse ekipe so razvrščene po starostni kategorijah. Najpomembnejše pravilo ulične košarke je ferplej – poštena igra, saj si igralci tekmo sodijo sami. Ob igrišču je nadzornik, ki tedaj, ko se ekipi ne moreta sporazumeti, sprejme dokončno odločitev. Ekipa šteje štiri igralce, tekmo igrajo trije. Menjava igralcev med turnirjem ni mogoča.

Poleg prave zabave na ulici –»ulični košarki«, bodo med tekmami zanimive aktivnosti ter zabava za vse udeležence:

  • metanje trojk (praktična darila),
  • igre presenečenja (praktična darila).

 

Finalni turnir

Tri najboljše ekipe na kvalifikacijskem turnirju  iz vsake kategorije se uvrstijo na finalni turnir. Ta bo potekal 15. septembra na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Kontakt in ostale informacije

01/434 72 92, 041 775 175, 041 798 085 ali info@szlj.si

Glavni organizator turnirjev v ulični košarki je Športna zveza Ljubljana (http://www.szlj.si/), izvajalec agencija Mopa d.o.o. Partnerja turnirja sta Športne zveza Celje in Športna zveza Postojna. Glavni sponzorji tekmovanja so: Europark Maribor, Citycenter Celje, Center Interspar Vič, Citypark Ljubljana in Hervis. Uradna žoga FIDA. Izvedbo projekta sofinancira Fundacija za šport.

Ostali napotki

Za morebitne poškodbe ali odtujene predmete organizator ne odgovarja. Število ekip v posamezni kategoriji je omejeno. V primeru premajhnega števila ekip v posamezni kategoriji si organizator pridružuje pravico odpovedati tekmovanje v tej kategoriji. Igranje na turnirju je na lastno odgovornost!

Športna oprema

Primerna obutev in športna oblačila.
Elektronska prijavnica za tekmovanje
VODJA EKIPE
ČLANI EKIPE
Spol*:
Kategorija*:
POGOJI PRIJAVE

 1. Izjavljamo, da so člani ekipe zdravi in da se lahko ukvarjajo s športnimi aktivnostmi. Udeležba na turnirjih ulične košarke 2018 je na lastno odgovornost. Strinjamo se s tem, da organizator ne nosi odgovornosti za morebitne poškodbe otrok v času trajanja turnirjev. Za ekipo in igralce odgovarja vodja ekipe. Igra se v uradnih majicah tekmovanja.

2. Dovoljujemo, da organizator turnirjev fotografije in posnetke, ki bodo posneti na turnirjih, uporabi za promocijo svojih dejavnosti in objavi na svoji spletni strani, medijih in na socialnih omrežjih.

3. Športna zveza Ljubljane organizira turnirje in v ta namen vodi, vzdržuje in nadzoruje zbirko osebnih podatkov posameznikov v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Soglašamo z obdelavo in uporabo podanih osebnih podatkov za namene organizacije, koordinacije, komunikacije in izvedbe turnirjev ulične košarke.
Soglašamo z obdelavo in uporabo podanih osebnih podatkov**: