Promocija Programa Svit v Citycentru Celje - Citycenter

Show menu

Promocija Programa Svit v Citycentru Celje

V Citycentru Celje bomo Nacionalni inštitut za javno zdravje, območna enota Celje v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Celje pripravili informativno svetovalne dogodke, namenjene širši javnosti in osredotočene na promocijo zdravega načina življenja ter zgodnje odkrivanje raka.

Vabljeni v sredo, 21. novembra 2018 na osrednji prostor!

Predstavitev državnega presejalnega programa Svit (od 9. do 21. ure)

Državni presejalni Program Svit je namenjen zgodnjemu odkrivanju predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki.  Seznanjali vas bomo s koristnimi priporočili za preprečevanje in pravočasno odkrivanje te oblike raka. V spremstvu strokovnjaka se boste lahko sprehodili skozi napihljivi model debelega črevesa in ob nazorni razlagi spoznali delovanja debelega črevesa in morebitne bolezenske spremembe. 

Brezplačne meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in analize telesnega sestava (od 9. do 15. ure)

Strokovnjaki Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Celje vam bodo na voljo za vsa vprašanja. Opravili boste lahko tudi brezplačne meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in analize telesnega sestava na tehtnici »TANITA«. Na podlagi pridobljenih rezultatov vam bodo strokovnjaki svetovali o pomenu zdravega življenjskega sloga za ohranjanje in krepitev zdravja ter preprečevanje in zdravljenje kroničnih bolezni.